Vzťahy v práci a výpoveď

29. aug 2022

Ahojte, mňa by zaujímalo nejaký nezainteresovaný názor. Som zamestnaná v odbore, ktorý som vyštudovala na VŠ a na pracovisku jediná vyštudovaná. Odkedy som nastúpila, cítila som, že sa má niektoré kolegyne snažia "manipulovať", vnucovať mi názory. Som typ človeka, ktorý si vypočuje a ďalej nerieši. Sme ženský kolektív, každé ráno sa začína kávou a drbami, vyťahuje sa všetko zo súkromia - o mne vedia minimum. No napriek tomu sa objavili nejaké intrigy, a ako mi šéfka vravela - dôležitejsie ako moja kvalifikácia sú pre ňu vzťahy. Takže mi zmluvu nepredĺži. A teraz otázka - za intrigami stojí kolegyňa, ktorá nerobí inštitúcií dobré meno ani na verejnosti, vynáša interné info (dostalo sa to ku mne z viacerých zdrojov...), kariéru si rieši cez posteľ atď. Dva roky som bola ticho, no teraz mám už inú prácu, dávam výpoveď (plynie mi lehota na finalizácii projektu len..cca 10 dní.) A ja mám dilemu, povedať o tom šéfke? Ona vie, že niekto nám kazí meno...no myslím si, že po tom, čo sa udialo bude mať za to, že info som vynasala ja...alebo sa na to vykašľať? Môžem tým totiž poškodiť kolegyni. Ja idem do lepšieho...čiže už mi to môže byť jedno. Ako by ste sa zachovali?

syslik81
29. aug 2022

mas dokaz alebo si to len pocula? ak nemas dokazy alebo svedkov-nie tetky z prace tak sa na to vykazsli..odid v klude a pokoji .. popraj im vela uspechov a bud rada ze tam uz niesi ....ak dokaz mas tak ano-upozornila by som na to ..

terezka1947
29. aug 2022

Bohužiaľ,deje sa to skoro na každom pracovisku. Menej kvalifikovaní a šikovní si tento deficit riešia práve takto-ohovaranim a osocivanim.
Nezmenis to. A neverím,že šéfka to nevie. Čiže keď ti neveria a vypustili ta z kolektívu,nebudú ti veriť ani toto.
Ale všetko raz vyjde najavo. Nechaj ich tak.
Keď odídeš,bude to praktizovať ďalej,čiže bude jasné,že ty si to nebola.
A ty sa tes na novú prácu,kolektív,atď.

kukulienka999
29. aug 2022

Odíď s čistým štítom. Ak odídeš a informácie sa budú naďalej vynášať, šéfka pochopí, že ty si už dávno passe a vynáša to niekto aktuálne zamestnaný. Zbytočne na seba strhnúť pozornosť, ešte to môžu všetko poprekrucat a už sa nebudeš môcť ako brániť.

autor
29. aug 2022

@syslik81 dôkazy práveže nemám, ja sa na to aj chcem vykašľať, ale doma mi vravia, že si trošku očistím meno. Neviem.. keby som nemala prácu, alebo šla do horšieho, tak neváham (nemám čo stratiť)...ale teraz keď sa mi vlastne dobre stalo mám len jeden argument a to šéfku. Zaslúži si vedieť, len presne ako píše
@terezka1947 či mi bude vôbec veriť....raz to najavo vyjde......joj neviem baby ....už tri noci pre to nespím ..

0silvia0
29. aug 2022

U nas je to opacne. Mame prekvalifikovaneho kolegu, ktory je s titulom phdr. na mieste pre stredoskolaka a intriguje a vynasa a robi v kolektive velmi zlu krv @terezka1947
Sefka sa ho nevie zbavit.
@autorka odid do lepsieho a stary kolektiv nechaj napospas intrigam, ty si s nimi nespin ruky...

syslik81
29. aug 2022

uz na to kasli .. odchadzas..budu to brat len ako intrigu od teba .. ak chces pockaj cas a posli anonym .. aby bsi to nespajali s tebou .. ale ja osobne by som kaslala na to co si o mne myslia ked s atam uz vracat nebudem ... veducej len povedz ze ta mrzi ze odchadzas kedze pracu si mala rada a brala si ju profesionalne

terezka1947
29. aug 2022

@0silvia0 no to bol len príklad s tým vzdelaním. Jasné,že to môže byť aj inak. Bohužiaľ,ľudia sú všelijakí. Kadečo si kompenzujú tým zlom,čo musia okolo seba šíriť.

terezka1947
29. aug 2022

Si morálny víťaz. Sustred sa na nové miesto.
Ale ak si myslíš,že to urobiť musíš.....
Môj brat zažil niečo podobné,teda,skoro rovnaké...tiež sme to celá rodina riešili.
Nechal to tak.
Výsledok?po pár mesiacoch dostal ten kolega s veľkou hanbou výpoveď. Bohužiaľ,zlizol si potom aj veci,za kt.nemohol. zlo sa potrestá samé.

autor
29. aug 2022

Ďakujem. Asi to fakt nechám tak.. vyrieši sa to časom samé....♥️

andreatytler
30. aug 2022

Myslim ze sefka o tom vie. Ked sa to dostalo k tebe, tak sa to dostalo aj k sefke.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
30. aug 2022

tiez si myslim ze sefka to davno vie ked si sa to sozvedala ty nechcu ta tam viac kaslala by som nato a sla pekne do novej prace ono sa to vyvrbi same