Vzťahy v práci

28. mar 2023

Prosim vas o nazor,neviem sa vymotat z neprijemnej situacie.som vydata 7 rokov,take standardne manzelstvo.v praci ale mam kolegu,s ktorym si velmi rozumiem,pozname sa uz 4 roky,ale v poslednej dobe to zacalo byt nejake viac intenzivne,ta komunikacia.je zenaty,deti ma velke.problem je,ze jedna kolegyna na mna povedala nieco ustipacne a neprijemne a on s tym suhlasil.mna sa to velmi dotklo a prestala som sa s nim rozpravat.uz to trva par dni,a neviem,co s tym.zaroven som chcela vyuzit moje urazenie na to,aby sme celkovo obmedzili komunikaciu ktora zacina byt taka intenzivna.teraz ale neviem,co robit.mrzi ma,ze sa nebavime,on sa aj snazil,ale uz to vzdal.co robit?vyjasnit si to a bavit sa dalej,ale co potom.alebo to nechat tak a obchadzat sa.

vilma7
28. mar 2023

Tak ak si nechceš rozbiť manželstvo, komunikovala by som s ním iba pracovné veci.

bea6530
28. mar 2023

Nájdi si inú prácu.

Bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať.

kattrin5
29. mar 2023

Ja by som to vobec neriesila. Rob si svoje a komunikuj s kolegom minimalne.

janetinka27
29. mar 2023

Stopni ho.na nic dobre by ti nebol.mozno si az teraz zistila aky je. Uz ho radsej neries, nic by som si s nim nevysvetlovala, koniec

moonlight1210
29. mar 2023

Toto su nebezpecenstva, ked sa citis poctena zaujmom ineho muza. Az natolko, ze sa vidis pre neho (nejak) dolezita. A potom ta uzemni a uprace takato “facka”. Ked pochopis, ze si za tym chcela vidiet viac, nez tam bolo.
On ta vidi iba ako kamosku. Nema problem ta skritizovat. Ziadna nadstandardna (citova) loajalita tam nie je. On na nu nevidel dovod. To ty ano.

Dokonca sa to snazil urovnat, ako s kamoskou. A mozno si hovori, ze co sa este stale tak fukas, ste len kamosi a ty sa chovas ako urazena manzelka/frajerka.

Uvedom si, ze ti je luto nieco, co ti nema byt preco luto, lebo to v prvom rade nemalo v tvojej hlave byt. Uzivanie si pocitu, ze si pre ineho muza dolezita. Tak sa prestan lutovat. A chovaj sa normalne.
Ak sa ti ospravedlnil, prijmi ospravedlnenie a normalne sa dalej bavte. Alebo sa s nim bav uz len na urovni kolegov, nie kamosov. Urob ako citis.

viestta
29. mar 2023

Spravaj sa ako dospela zadana zena, nie ako urazena pubertiacka. Normalne s nim komunikuj o robote a neutralnych temach. Sama vidis, ze si si namyslala veci co neboli pravdou. Stava sa to aj zadanym. Ide uz len o to aky vyjst z tejto situacie ako zrely dospely clovek. S ctou a bez hanby.

babulkomale
29. mar 2023

Dobre sa stalo. Cim skor to pochopis, tym lepsie.

tykat
29. mar 2023

Dobre sa stalo. Bud rada ze sa to takto stoplo. S kolegom sa bav, kludne aj o nepracovnych veciach ale drz si odstup. Ak si to budete vyjasnovat tak len strucne a kratko. Nesklzni do dlhych debat, OK stalo sa, zamrzelo to, preslo to, ide sa dalej, ale uz s odstupom. Postraz si nech to neprerasta do niecoho co by ti mohlo davat pocit, ze ste nieco viac ako kolegovia

lija22
29. mar 2023

kolegyna ti urobila sluzbu, ze vdaka nej vasa komunikacia sekla

muchotrafka298
29. mar 2023

Z vlastnej skusenosti Ti napisem, ze nepripisuj pracovnym vztahom vacsi vyznam ako maju. A hlavne, ak mas partnera, tak sa drz toho, nie kolegu, o ktorom si nieco myslis, co nemusi byt ani pravda. On mozno vasej konverzacii nepripisuje ziadny vyznam, berie ta ako kolegynu, jednu z mnohych a ty to mas diametralne odlisne. Ries s nim len pracovne veci, neutralne temy, nezdielaj s nim sukromie.

hope87
29. mar 2023

Suhlasim s dievcatami vyssie. Ty si mozno vasmu vztahu dala "vyssi" alebo specialnejsi vynam, nez mozno je... Netvrdim to na 100%, naozaj neviem, ako konkretne bol vas vztah intenzivnejsi a vynimocnejsi...? To by si nam musela ozrejmiť. O co ale ide, nenechavaj sa tym vyviezť z miery. Si vydata, on zenaty, drzte si radsej striktne pracovne vztahy, kedze ty to opisujes, akoby to bolo nieco viac.
Ja osobne ale nevidim problem v priatelskych vztahoch na pracovisku, u nas vo firme to tak je. S kolegami aj majitelmi mame priatelske vztahy, az priam niekedy rodinne, by som to nazvala 😀. Ale mame to vsetci odtial-potial. Zazartujeme, pozdielame aj sukromne zalezitosi, atd ale stale sme LEN kolegovia, kde ked sa stane nejaky "kix" alebo niekto nespravi nieco, co mal, atd... tak to nase kamaratstvo ide v tej chvili, nadnesene, bokom 😀. My sa tu, hlavne s jednym kolegom, vieme tak posekat, co sa tyka prace, aj sa zvysuje hlas, aj kadeco ALE tyka sa to len prace a tak to aj berieme...na nasich kamaratskych vztahoch sa nic nemeni a vzdy sa na tom vieme aj zasmiat, ze ako sme hucali 😂

gabika0825
29. mar 2023

A prečo ti to tak ublížilo? Veď máš muža , on má tiež svoje manželstvo. Intenzívnu komunikáciu pociťuješ podľa mna iba ty, možno sa ti to nejak zdá keď si sa nad tým nejak viac zamyslela ale byt tebou to neham na pracovnej úrovni. Obaja máte svoje vzťahy a čo vlastne od toho čakáš? Nehaj si zájsť chut keď si nechces rozbiť vzťah

zobaka
29. mar 2023

Padli ti ilúzie, že tá asi chce, no nechce, vo fantazirovani si uverila svojim romantickým predstavám. Asi sa aj dobre stalo, keď ste obaja zadaní a ty sa môžeš sústrediť teraz lepšie na manžela, keď vieš, že pre kolegu si len kolegyňa.

autor
29. mar 2023

Nenapadlo mi to,ale moze to tak byt.
Alebo aj tak,ze no co,poflirtuje pre zabavu,na spestrenie dna.asi to nebudem ani riesit,velmi sa mi nechce si vysvetlovat,je to take trapne.

muchotrafka298
29. mar 2023

Nie je to trapne, stane sa kazdemu….ja som zazila dvojicu, on bol zenaty a ona neskor tiez sa vydala a smiala sa na nich cela firma….v kuse bolina sebe nalepeni, on za nou chodil ako psik, obedovali spolu s objimali sa tam a neviem co este….oni mali pocit, ze to nikto nevidi a kazdy sa na nich smial, aki su trapni a nech si to nechaju do sukromia niekde.

micha1linka
30. mar 2023

radsej by som kontakt obmedzila, len na pracovne veci to selektovala, lebo nevies ako rychlo mozes do toho celeho padnut a moze byt z toho pruser, neriskovala by som osobne nieco take.

ckocka
30. mar 2023

Prečo si robíš problémy s tým že nekomunikuješ s osobou ktorá ti može spôsobiť oveľa väčšie problémy?

valandra26
30. mar 2023

ja mam rada veci na rovinu a proste vyjasnene, nemam rada, ked sa nieco taha a nemame jasno v tom aky vztah je vlastne medzi nami... cize nenechala by som to tak...