Vzor výpovede

4. jún 2022

Ahojte, je prosím toto správny vzor výpovede? Stačí ho len vypísať, sú tam všetky náležitosti? Netreba tam dole ešte doplniť podpis zamestnávateľa? Výpoveď môže podpisat napríklad aj personalistka? Stači jeden podpis niekoho z firmy, nadriadeného? A ak máte viac skúsenosti, je niečo na čo si dať pri výpovedi pozor? Dakujem veľmi pekne

janickacrazy
4. jún 2022

Záleží akú máš pracovnú zmluvu, výpovedná lehota nemusí byť všade rovnaká, niekde je 2 mesiace. Môžeš sa dohodnúť so zamestnávateľom, kedy by si chcela ukončiť pracovný pomer. Neviem, či ideš inde alebo na úrad práce.

autor
4. jún 2022

@janickacrazy no ja mám dvojmesačnú výpovednú a chcem dať výpoveď, neviem ešte či pôjdem inde alebo na úrad prace, len aby som niečo nezanedbala kvôli čomu by bola výpoveď potom neplatná, dosť sa bojim že to nebudú chcieť aj podpisat

alenah31
4. jún 2022

Vypoved je jednostranny ukon - nepotrebujes ich suhlas, ak podas vypoved do 30.6. tak toja vypovedna doba aj PP konci 31.8.

janickacrazy
4. jún 2022

Keď to pošleš písomne, tak to musia podpísať. Nemusíš sa báť.

autor
4. jún 2022

@alenah31
@janickacrazy a myslite že je to dobre napísané? Nemám tam dať že prevzal meno jeho a dňa a potom ešte podpis, či stačí podpis a deň

autor
4. jún 2022

@janickacrazy keby som to posielala stačí to dať na 10 dni napríklad? Či musí byt vždy 18

janickacrazy
4. jún 2022

Pošli to doporučene. To je celé. Budeš mať doklad, že si to poslala.

autor
5. jún 2022

Prosím ešte o radu dievčatá, na tej výpovedi je pracovná zmluva zo dňa…. Mám tam napísať kedy ta zmluva bola podpísaná čo bolo den predtým alebo datum nástupu do prace den potom vlastne od podpísania zmluvy ?

janickacrazy
5. jún 2022

Daj dátum nástupu do práce.

oblecenie99
5. jún 2022

Máš tam vetu "pracovný pomer založený".Čiže daj dátum podpisu na zmluve. Pracovný pomer je ZALOZENY dňom podpisu pracovnej zmluvy, a VZNIKA dňom nástupu do práce.

autor
5. jún 2022

@janickacrazy
@oblecenie99 na jednom vzore výpovede je napísané založený na druhom že vznikol, tak ako to ma byt myslite, lebo každá ste mi poradili ináč…ale dakujem za ochotu

autor
5. jún 2022

Teda je tam že vznikol na základe pracovnej zmluvy zo dňa…. Alebo z pracovného pomeru založeného pracovnou zmluvou zo dňa….

autor
5. jún 2022

Vyriešila som to šalamúnsky :D výpoveď z pracovného pomeru, ktorý bol založený na základe pracovnej zmluvy zo dňa … a trvá odo dňa …. :D

oblecenie99
5. jún 2022

Áno, vyriešené dobre 👍😁 ide o to,že zákon to rozlišuje, čiže ak to tak chcete mať, tak treba napísať, že pracovný pomer bol založený dňom (dátum podpisov) a vznikol (dátum nástupu do práce), mať teda aj jeden aj druhý dátum.