Využívajú manžela v práci?

21. apr 2023

Dobrý den, muz pracuje cca rok ako zástupca riaditeľa na finančnom oddelení veľkéj firmy na západe SR. Bývame však inde. Muz je hlavne na HO. Ide o to že manžel pracuje cely den. O 7 zapína pc a pred 19;00 ho nevypne. Maily mu cingaju až do 21:00. Práce má stále viac, postupne sa to nabaľuje už dobre 4 mesiace. Sef oddelenia deleguje väčšinu povinnosti mužovi lebo ma zevraj s pribúdajúcimi dodávateľmi svoje starosti. Ide o to že keby sedel normálne v práci tak zrejme raz odísť musí takto z domu mu ľudovo povedané proste nepadla. Deti to už prestavajú akceptovať že robí lebo robí stale pritom ho však majú doma. Platovo zarába výborne avšak za posledný cas robí 2x tolko práce za ten isty plat čo pred pól rokom a to sa mi nezda fér.. ak mu to poviem hneď vybuchne lebo “mám toho dosť aj bez tvojho sťažovania” pritom on je ten čo sa sťažuje mne. Ako si pomôcť s týmto ? O zmene veľmi pocut nechce je kariérista a typická odpoved z čoho budeme žiť už vytáča mna … proste nevie pochopiť že musí existovať niaka rovnováha ale on je proste extremista povahovo ..

anjelicek26
21. apr 2023

Toto si musi riesit muz v praci - ako sef je hlavna kompetencia vediet povinnosti delegovat. Ako zastupca riaditela ma stale kopu zamestnancov, kde vie efektivne veci preposielat. Len niektori manazeri maju v tomto dost este - medzery... to neznamena nerobit nic, ale aj nedovolit zavalit sameho seba pracou a kontrolovanim kazdej jednej ptakoviny a robit od nevidim do nevidim...

Ak to nevie, tak mu zabookuj manazersky kurz a myslim to uplne vazne... myslim, ze vela veci tam pochopi.

jasminet
21. apr 2023

praca je od do. chapem, ze je na vyssom poste, ale toto si musi on v hlave upratat, ze treba pracovat do vysky svojho platu. proste padne ista hodina a v ten moment vypinam telefon a venujem sa rodine. viem, ze je to tazke, ale takto sa z toho bud zblazni alebo ho trafi slak - nevie vypnut, relaxovat, nie je s rodinou.

marcellka32
21. apr 2023

V jednej práci som toto zažila, maily mi cinkali stále, len raz som povedala šéfke že o 17.00 nie som na mailoch, mám aj svoj život, firemný mobil som nechávala v práci....veľmi ťažko to pochopila ale nakoniec pochopila, neustupila som

janinah
21. apr 2023

Musí mať predsa prác.dobu...ked skončí tak vypnem pc.sluzobny mobil a venujem sa rodine.Tvojho muža využívajú.lebo im to dovolí.

luccija
21. apr 2023

Za pár mesiacov vyhori a spamätávať sa môže dlho.Sam musí vedieť čo je ešte ok a čo nie.da sa potiahnuť chvíľu viac, ale nie, že práce bude pribúdať, alebo ani nepribúda, ale už sa v tom motá a spravil by to za pol dňa.Vyhorenie začína aj neefektivitou práce.A takí karieristi sú na to najviac náchylní, že sa neozvu, lebo by to brali ako prehru, že to nezvládli firma im dala možnosť, stojí to na nich
Úprimne mi ho je ľúto to nie je život.

domkakvet
21. apr 2023

Tak mal by spravit len tolko kolko stihne za cas ktory ma zaplateny, ostatok odlozit na druhy den, v ziadnom pripade tam nesediet do 19.00 kazdy den, moze sa stat ze je nieco surne, ale nie kazdy den.

luccija
21. apr 2023

Treba si sadnúť s vedením a zistiť za koho robí pracu, alebo či šetria na ľuďoch ..možno hore ani nevedia koľko toho má na starosti

veselo_neveselo
21. apr 2023

Netreba ustupit. Pokial nehori, zavriet notas a dovi dopo.
Ale to si musi sam uvedomit; niekto to da skor, niekto az ked ho to skoli, ci dostane infakrt v 50.
Daj s nim debatu ked nebude v strese, ze takto sa zit spokojne neda, a skuste najst riesenie.

Na zaciatok by bolo, nech deti vozi na kruzok, alebo vyzdvihuje? Ze ma rodinny dedlajn, cez ktory vlak nejde. Lebo ine je, ked mu povie ze dceru musi vyzdvihnut, ako ked povie ze deti chcu aby som sa isiel hrat.
Je to smutne, ale je to tak, a este aj pre niektore osobnosti to lepsie zabera.

reanda
21. apr 2023

vyuzivaju ho, lebo sa necha.. zrejme je pre neho praca dolezitejsia, ako rodina a mysli si, ze je tak uzasny, ze by firma bez neho padla.. o strachu z toho, ze o pracu pride a z 'coho by ste zili' to urcite nie je - hadam ako zastupca riaditela vo velkej firme si o sebe nemysli, ze je tak neschopny, ze keby pride o tento job, nic ine si nenajde.. ked mu to budes tolerovat, rodina casom pojde uplne do haja a jedine, co z neho budete mat, budu tie peniaze

zeldia
21. apr 2023

Ja mám doma to iste tiež som už vravela nech ide fyzicky do prace (sme v meste kde bývame aj pracujeme takže môže) nechce sa mu chodit do prace ale takto to naozaj nejde aby robil do noci ja mu stále vravím že to nie je jeho firma tak nech sa uvedomí.
Zástupca riaditeľa je asi najblbejšia pozícia narobis sa ako kôň a úspech a plat zoberie šéf☹

sovica
21. apr 2023

Píšeš, že ako zástupca riaditeľa pracuje Tvoj muž vo firme cca 1 rok. Buď si nevie zadeliť prácu, delegovať podriadených alebo má strach, že ak všetko hneď sám nevyrieši, tak o prácu príde. Prípadne si myslí, že všetko vie najlepšie vyriešiť on a preto nedáva prácu podriadeným. Všetko vyššie spomenuté je zle. Konkrétne úlohy musí delegovať podriadeným, dať im termín na vypracovanie a potom si ich prácu len odkontroluje. To ho veľmi odbremení, ušetrí kopec práce. Ak dobre pozná svojich podriadených, musí vedieť, komu môže akú úlohu zveriť, aby bol s výsledkom spokojný.
Nie je normálne, aby pracoval 12 hodín, ak nie je za nadčasy platený. Stojí mu ten plat vôbec za to? Naozaj zarobí nadštandardne? Na druhej strane je jeho chyba, že PC nevypne, keď "mu padla". Chápem, že keď sú tam termíny, urgentný alebo neodkladný prípad, tak to jednoducho musí spraviť, ale neverím, že je to každý deň a každý deň musí ťahať 4 hodinové nadčasy. A to, že mu o 21.00 cinkne mail, to znamená čo? Má firma kontakty, dodávateľov, klientov aj v inom časovom pásme? Ak áno, tak to by mohol sedieť pri tom PC aj 24 hodín. Čo má uvedené v pracovnej zmluve?
Aké staré máte deti? Ty si na materskej dovolenke? Keď začneš pracovať, ako si to predstavuje? Ty prídeš z práce a budeš ťahať ďalšiu šichtu doma a on si bude sedieť do 21.00 pri PC? Má vôbec záujem sa vám venovať? Má doma svoju pracovňu, v ktorej je zavretý? Vieš si odkontrolovať, že naozaj po celý čas rieši pracovné veci? Nerobí si prestávky a nehrá sa alebo nesurfuje po nete len tak? Niektorí muži proste radšej zostanú v práci dlhšie, len aby sa nemuseli doma venovať deťom a manželke. Netvrdím, že je to váš prípad, len sa pýtam.
Ale Tvoja otázka znela, či manžela využívajú v práci. Áno, lebo sa využívať dá (z akého dôvodu, neviem), ale využívať ho môžu len toľko, koľko im dovolí. Musí byť viac asertívny a povedať, že má aj rodinu a nemôže pracovať non-stop (ostatné vyššie - delegovanie práce na podriadených).

zeldia
21. apr 2023

A nemyslím si že jo využívajú to je najlepsie zvaliť vinu na “oni” to je úžasne. To tvoj muž si ma stanoviť priority a zariadiť sa podľa toho. Sú ľudia ktorí su cieľavedomí puntičkári vsetko chcu robit sami lebo to vedia najlepsie potom keď ich klepne pepka zistia že ako rýchlo sú nahraditeľní. Takže nie oni ho využívajú, ale on sám seba ničí a úplne zbytočne lebo oni to majú v paži že koľko pracuje a o koľko cadu okráda rodinu.

diewcatqoo
21. apr 2023

Tiez som na HO, tiez mi cinkaju maily aj vecer, ale riesim to az rano. Na HO si treba urcit, ze pracujem len tolko kolko mam a nie naviac. Tiez som kedysi mala problem s tym, ze este toto dorobit, este hento dokoncit, vecer o desiatej som zaklapla notebook a rano o pol siedmej znovu zapinala... a potom som prisla na to, ze to za to nestoji. Pracujem 8 hodin, nie viac. Najneskor o pol stvrtej zaklapnem notebook a nazdar. Ak nieco extra nehori, tak ho uz v ten den nezapinam.
Takze vsetko je o prioritach. Ocividne si tvoj muz nevie povedat, kedy dost a mozno mu to aj vyhovuje, ze nemusi riesit deti, tak zostava dlhsie pracovat

timing
22. apr 2023

Chyba co robis je,ze mu asi vycitas, ze robi za 2 a za jednu vyplatu resp. nech si pyta viac €. Toto uz nehovor, lebo to moze vyzerat, ze Ti je ukradnuty on,ale len chces viac penazi.
Tvoj muz je na ceste k vyhoreniu a ver tomu,ze to zazit nechces.
Zacni mu hovorit,ze ti na nom zalezi,bojis sa a ze potrebujes JEHO a nie €
Nech sa zacne postupne vypinat o trosku skorsie. Nebude to taky šok pre neho a pre zvysok ludi,co ho takto otravuju. Najskor 18.30 dalej 18,17.