Dobry den. Prosím o cenné rady. Služim v Zbore väzenskej a Justičnej stráže a dal som si žiadosť o uvolnenie na rodičovskú dovolenku. Tejto žiadosti mi vyhoveli, len mi nieje jasná jedna veta v tom rozkaze a to: Súčastne ma odvolávajú z doterajšej funkcie, a zaradujú do neplatenej zálohy. Od januara tohto roka by malo byt v platnosti to, že mi miesto musia držať po celu dobu. Len tá jedna veta v tom rozkaze mi nieje dosť jasná a bojím sa aby ma kvoli nej nedali na inu funkciu. Rozkaz som podpísal, a teraz mám pár dní na odvolanie.
Dakujem za vysvetlenie.
@livka299 mozne to je, nejdem sa hadat, ale u nas to bolo takto, je pravda, ze na MD som isla v juni 2012 a na rodicak som ani nesla, ale aj tak som sa nevratila na svoje miesto, lebo nas novy riaditel vyuzil 8 dni od skoncenia mojej MD do reoredy a zrusil mi miesto, lebo s dietatom som bola vraj uz neperspektivna, ale uz je dobre ...
Miesto ti na RD drzat nemusia mozu ti ho po nastupe do prace zmenit
Neviem, lebo ja som bola na RD tiež 2012 ale sa mi niečo zdá, že sa to menilo 😉 tiež niesom si istá, keďže 4.té dieťa neplánujem, tak to už nesledujem 🙂
Podla noveho zakona by mi mali miesto drzat, len sa bojim, že ci v tom rozkaze tu vetu naschval neako pridali a tym ze som to podpisal tak akoby som sa dobrovolne vzdal funkcii Na personalnom mi tvrdili ze misto mi podrzia ale moc im neverim, hlavne dnesnej dobe ked zamestnavatel šetri ako sa da? Ta veta: Súčastne ma odvolávajú z doterajšej funkcie, sa mi tam neako nezda vyznate sa niekto v tom?
@jungovaa podla zakonnika prace Ti miesto drziat musia... 🙂 ved ak mas pochybnosti, nechaj si to pisomne potvrdit... ale vyradit Ta musia, nakolko Ta bude vyplacat urad prace. no neviem, ci tam musela byt i prva cast tej vety :( toto moze byt dost osemetne, nakolko si dobrovolne suhlasil s tym, ze si odvolany :(
@jungovaa ak ideš na rodičovskú automaticky si zaradený do neplatenej zálohy. Po skončení rodičovskej by si mal nastúpiť na to isté miesto