Vystupný list v zamestnaní

matts
15. máj 2024

Dobry deň.

Ukončujem pracovny pomer so svojím zamestnávateľom riadne 2mesačnou výpovednou lehotou ktora nadobudne platnosť ku dňu 31.05.24

Zamestávateľ mi poskytol ubytovanie ktoré sa uhrádza dohodou o zrážkach zo mzdy (28,50€) ktoré opúštam dňa 17.05.24

Všetky výstupné podpisy a záväzky s Organizaciou mám poriešené, chýba mi jedine podpis od Vedúcej Ubytovacích zariadení, ktorý však nemôžem získať kvoli organizačným, časovým a pracovným povinnostiam.

Dotkutý byt a klúč dňa 17.05.24 riadne odovzdám správcovi ubytovacieho zariadenia, v pôvodnom stave, uprataný a vyprataný.

Písomne podám žiadosť o ukončeni zmluvy o ubytovaní a nechám si kópiu potvrdenú v podateľni.
Zároveň som spísal Čestné Prehlásenie v ktorom prehlasujem že som si splnil riadne všetky záväzky v súvislosti odovzdaním bytu a nemohol som získať potvrdenie vo forme podpisu kvôli vyšie uvedeným skutočnostiam.

Moja otázka znie :
1.) Je toto legitímny postup pri nemožnosti získať podpis na výstupný list?
2.) Môže sa absencia podpisu odzrkadliť napríklad na fakte že by mi nevyplatili mzdu? (Zamestnávateľ je štát) Zmlúva hovorí iba o sankcii 100€ v prípade že by som byt nevypratal, či bol by znečistený alebo inventár v byte poškodený. Všetok inventár v izbe som odovzdal ešte v deň nasťahovania sa (01.12.2024) správcovi ubytovne, a byt obsahoval čisto len môj majetok.

Za odpovede veľmi pekne ďakujem.

tiika
16. máj 2024

@matts nemôžeš ten podpis ešte nejako získať do konca mesiaca, prip.niekto v tvojom mene? Chápala by som, keby ma ta vedúca dovolenku do konca mája.
V každom prípade je nejlepsie toto riešiť so zamestnávateľom.Relevantne sa ti k tomu málokto vyjadrí, jedine cez domnienky.
Na mzdu máš zákonný nárok. Tento nezaniká z dôvodu chytajúceho podpisu na nejakom protokole. Druha vec sú sankcie, no i tu je potrebný najskôr tvoj suhlas so zrazkou.