Dobry deň.
Ukončujem pracovny pomer so svojím zamestnávateľom riadne 2mesačnou výpovednou lehotou ktora nadobudne platnosť ku dňu 31.05.24
Zamestávateľ mi poskytol ubytovanie ktoré sa uhrádza dohodou o zrážkach zo mzdy (28,50€) ktoré opúštam dňa 17.05.24
Všetky výstupné podpisy a záväzky s Organizaciou mám poriešené, chýba mi jedine podpis od Vedúcej Ubytovacích zariadení, ktorý však nemôžem získať kvoli organizačným, časovým a pracovným povinnostiam.
Dotkutý byt a klúč dňa 17.05.24 riadne odovzdám správcovi ubytovacieho zariadenia, v pôvodnom stave, uprataný a vyprataný.
Písomne podám žiadosť o ukončeni zmluvy o ubytovaní a nechám si kópiu potvrdenú v podateľni.
Zároveň som spísal Čestné Prehlásenie v ktorom prehlasujem že som si splnil riadne všetky záväzky v súvislosti odovzdaním bytu a nemohol som získať potvrdenie vo forme podpisu kvôli vyšie uvedeným skutočnostiam.
Moja otázka znie :
1.) Je toto legitímny postup pri nemožnosti získať podpis na výstupný list?
2.) Môže sa absencia podpisu odzrkadliť napríklad na fakte že by mi nevyplatili mzdu? (Zamestnávateľ je štát) Zmlúva hovorí iba o sankcii 100€ v prípade že by som byt nevypratal, či bol by znečistený alebo inventár v byte poškodený. Všetok inventár v izbe som odovzdal ešte v deň nasťahovania sa (01.12.2024) správcovi ubytovne, a byt obsahoval čisto len môj majetok.
Za odpovede veľmi pekne ďakujem.
@matts nemôžeš ten podpis ešte nejako získať do konca mesiaca, prip.niekto v tvojom mene? Chápala by som, keby ma ta vedúca dovolenku do konca mája.
V každom prípade je nejlepsie toto riešiť so zamestnávateľom.Relevantne sa ti k tomu málokto vyjadrí, jedine cez domnienky.
Na mzdu máš zákonný nárok. Tento nezaniká z dôvodu chytajúceho podpisu na nejakom protokole. Druha vec sú sankcie, no i tu je potrebný najskôr tvoj suhlas so zrazkou.