Výroba vlastnej značky

nadaa1
17. aug 2022

Ahojky chcela by som niejako začať podnikať. Vytvorila by som si svoju značku oblečenia ale neviem ako začať kde to dať vyrobiť niekde do číni do akej firmy atď či sa to oplatí a tak .. v dnešnej dobe je toho veľa chcela by som oblečenie pre deti a dospelých aj škortové aj alegantné kto má skúsenosti?? Ďakujem

sissy27
17. aug 2022

@nadaa1 podľa mňa neoplatí. Ak nie si nejaká influencerka s xxx sledujúcimi, ktorí ťa obdivujú a kúpia si každú sprostosť čo odprezentuješ, tak nemáš šancu.
Trh je presýtený oblečením, nemáš už čo nové vymyslieť. Sú baby, ktoré si dávajú veci šiť údajne na slovensku, no ale ja ti neviem, 80€ za jedny tepláky a podobne? Chápem, že kvalita niečo stojí, ale v tom prípade si kúpim niečo overené.
Teraz všetky dávajú šiť tepláky a oversize tričká a ešte sa okydávajú ktorá ktorej "ukradla" nápad 😀

galganka
17. aug 2022

Ty chceš, ale my máme vymyslieť a zistiť ako. A ešte aj v Číne. 🙈 teraz konečne začína frčať slowfashion, takže ak nie si šikovná za strojom, a nejde ti napr. upcyklovanie, tak kašli na to.

luccija
17. aug 2022

@nadaa1 ani nezacinaj vyhodene peniaze

perdita11
17. aug 2022

@nadaa1 podla mna, preco nie, ale skus priniest nieco co tu este nie je. Nie co na mna vyskakuje na instagrame z kazdej strany (letne sukne na jedno kopyto alebo znackove tricka). Plus treba mysliet na to ze su tu aj velke eshopy s oblecenim.

martinkatinka
17. aug 2022

Ked nevies ako na to, ani nezacinaj. Za know-how (ci dobre pisem🙈) sa plati, to ti niekto "neporadi" len tak 😆😁

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heln
17. aug 2022

@nadaa1 fu, v prvom rade si odvazna, ze si sa prisla spytat takto do diskusie a absolutne nic o tom nevies, ale chces v tom podnikat.

elizabet173
17. aug 2022

@heln takáto téma sa tu opakuje v pravidelných intervaloch, niekto si to predstavuje ako Hurvínek válku

heln
17. aug 2022

@nadaa1 jedna vec je to, ze trh s oblecenim je presyteny a produkuje mnozstvo odpadu a uz sa pomalicky zacina rozmyslat o tom ako z toho von.
dat to vyrobit do ciny sa ti neopati, lebo cinakov mas plno vsade okolo a aliexpres stale funguje. a keby si si dala veci lacno usit v cine bude to mizerna kvalita.
chces mat znacku, to znamena autorsky vyrobok, mala by si nieco vediet o navrharstve, siti, materialoch.
ked chces podnikat, zase potrebujes nieco vediet o podnikani, budes mat zivnost alebo sro?
chces robit detske, pre dospelych, sportove aj elegantne... nuz dost siroky zaber, chcelo by to zuzit na jednu cielovu skupinu a urobit si prieskum...
keby si sa chcela presadit, musela by si priniest nieco nove, alebo nejaku pridanu hodnotu...
odporucam, chod na sashe, porzi si tam stranky handmade tvorcov, ktori robia oblecenie, precitaj si ich pribehy, ako zacinali, co prinasaju, myslim tu pridanu hodnotu a kolko rokov im trvalo kym sa presadili kym zacali byt zisku schopni.

heln
17. aug 2022

@elizabet173 jaj hej, minule chcel robit niekto biznis s tlacenim obrazov na platno.

elizabet173
17. aug 2022

@heln mrk na jej iné témy, myslím, že derieš klávesnicu zbytočne a to sa nechcem nikoho dotknúť, no človek, ktorý sa chce do takého niečoho pustiť, by mal mať aspoň elementárne info

heln
17. aug 2022

@elizabet173 ved to, preto pisem ze ma odvahu takto formulovat otazku, lebo je zjavne ze o tom absolutne nic nevie.

kiwi3
17. aug 2022

@elizabet173 a vacsinou s takymto pravopisom... by som povedala, ze asi cely svet vnimaju trochu zjednodusene

elizabet173
17. aug 2022

@kiwi3 trochu dosť by som povedala