Ahojte,
chcela by som sa opytat, ake mam povinnosti voci URADU PRACE ci SOCIALNEJ POISTOVNI, ak nastupujem do prace?
V auguste 2016 mi skoncila materska. Do povodneho zamestnania som nenastupila, so zamestnavatelom sme sa vzajomne dohodli. Od augusta 2016 som registrovana na Urade prace. Vo februari mi skoncila 6-mesacna lehota, kedy som poberala davku v nezamestnanosti.
15.3.2017 (buducu stredu) mam nastupit do noveho zamestnania. Ponuku som dostala tento piatok. Nemam este nic podpisane, zrejme to urobime v stredu.
Ake mam povinnosti voci Uradu prace? Viem, ze do 8 dni priniest kopiu pracovnej zmluvy. Este nieco?
Mam oznamovaciu povinnosti aj na Socialnej poistovni ci v zdravotnej poistovni?
no ja tiež nastupujem do práce zajtra a bola som na evidovana na UP. Takže pracovnu zmluvu môžeš poslať na UP aj mailom, dohodni sa s tvojou koordinatorkou. zo zdravotnej ta odhlasi urad prace a prihlási novy zamestnávatel, na sociálnej poistovni ta tiez prihlasi nový zamestnávatel, avsak ak si bola registrovana na sociálke po rodicovskej ako rodic starajuci sa o dieta do 6 rokov, musis aj tam odoslat registracny list FO-ako odlaska FO za kroru plati stat. zdravotku tiez musis nahlasit, ze nastupujes do zamestnania.
@zlatko1612 Dakujem za odpoved.
@katkaagabko Ahoj, ja som bola 5 rokov na materskej, ale s 2 detmi, takze ten registracny list sa ma asi netyka (?). Ale pre istotu si este zavolam aj do Socialnej poistovne. Tieto urady su nocna mora. uz davno mali byt poprepajane.... ☹
A vdaka za odpoved. Nech sa ti dari v movej praci 🙂
Nie.do socialnej a zdravotnej.oznamuje zamestnavatel.iba na upsvar treba zobrat prac.zmluvu.