Ahojte zavolala mi pani že ma vyradili z uradu práce len ze som deň meškala pre rodinné problémy.. Teraz som si našla prácu budem mat nejaké problémy zo zdravotnou? Keď zamestnávateľ pošle doklady o prijatí do zamestnania?
@palacintajack problemy nie len si budes musiet tie dni co niesi na urade zaplatit poistenie.. Mne sa tiez stalo ze som zabudla na urad tak som letela o 11 vecer na pohotovost koli papieru ...blbe takto zneuzivat system ale co spravis ked uradnici ine ako papier od doktora neakceptuju a o podporu som nechcela prist koli jednemu dnu
Ja som prišla na druhý deň aj s papierom že mama bola na pohotovosti a aj tak ma vyradila neakceptovala... Dnes posiela zamestnávateľ doklady že si ma berie do prace tak snáď nebudú nejaké problémy aj s tým...
@palacintajack tak museli ťa vyradiť, lebo to že si priniesla doklad že mama bola na pohotovosti neznamená že si tam bola ty.....a okrem iného, pohotovosť je až od určitej hodiny a na UP si sa mala hlásiť cez deň cca do 15hod....no vyradili ťa, aj to stáva...pre teba to vyplýva len toľko že odo dňa vyradenia z UP do dňa nástupu od zamestnania si máš doplatiť ZP. Keďže si na UP už vyradená, tak nemusíš nosiť papiere o zamestnaní na UP - už ťa vyradili takže pre nich je to bezpredmetné. Po mesiaci od nástupu od práce si prever na SP či si prihlásená, rovnako na ZP či ťa prihlásili a zisti si aký tam máš nedoplatok a vyrovnaj ho.....V opačnom prípade kedže máš na ZP nedoplatok a pôjdeš k lekárovi tak im to tam vyskočí a nemusí ťa vyšetriť pokiaľ nejde o akútny život ohrozujúci stav.
@palacintajack Porovnaj si presny datum ku ktoremu ta vyradili a datum odkedy mas podpisanu pracovnu zmluvu. Kolko dni je rozdiel, tolko musis doplatit zdravotku, aby si nemala dlh.
@lujza123 Jasne, ze ine ako potvrdenie od lekara neakceptuju, inak by v tom bol bordel.
@palacintajack o koľkej si bola s mamou na tej pohotovosti? Od koho máš doklad? Na úrad sa chodu počas uradnych hodín co je vždy cca 8-15hod. Na pohotovost cez vikendy sviatky večer......ked už lekár neordinuje.ci?
Len si chod zistit na zdravotku kolko dni si nemala platene a doplat si to.
@palacintajack ahoj možeš mi poradiť mne sa to stalo tieš len neviem či budem poberať dávku naďalej
@palacintajack asi zalezi den ku koremu je zmluva. Horsie skor ze najmenej pol roka sa nemozes prihlasit na urad prace. Takze ak po troch mesiacoch skoncis budes si muset tie tri mesiace platit a az potom sa mozes prihlasit