Ahojte, dnes mi zamestnávateľ po 15 rokoch oznámil,že budem musieť ukončiť pracovný pomer z nadbytočnosti.....počítala som s tým, ale zbehlo sa to všetko veľmi rýchlo...Samozrejme dal mi možnosť výberu...bud 3 mesačná výpovedná lehota, alebo odstupné....ako to vlastne je ? ak výpoved dostanem k 30.10....a čo úrad práce ??
rozhodne ber odstupne...do 7 dni sa zahlas na UP...hladaj si novu pracu, zatial mozes zit z toho odstupneho
@dada7701 ja som bola v rovnakej situacii a radim opačne. Ak surne peniaze nepotrebujes a vies obdrzanie vypovede natiahnut do 1.11. (prevzatie), tak to urob (Pn-kou) tak. Vyhody:
1.ak dostanes vypoved - vypovedna lehota plynie az od nasledujuceho mesiaca (cize dostanes zaplatene o mesiac naviac),
2. mas narok na dovolenku, ktora ti vznikne pocas tych 3-4 mesiacov (dostanes ju preplatenu po skonceni vypovednej lehoty - u mna robi dovolenka (stara + nova) 22 dni -co je dalsi mesiac platu)
3. robia sa za teba odvody
4. nemas prazdne miesto v zivotopise (pocas vypovednej doby si mozes hladat pracu),
5. na urad prace pojdes az po tych 3-4 mesiacoch a mas vykryte obdobie dalsieho pol roka.
ahojte som na materskej od 2. júla 2012 do 18.marca 2013 a včera mi bola doručená výpoveď z dôvodu zrušenia zametnávateľa. viete mi poradiť čo mám teraz robiť?
@dada7701, je mi ľúto, že prichádzaš o prácu. čo sa týka Tvojich otázok. podľa zákonníka práce si môžeš vybrať, či po výpovedi budeš chodiť ešte tri mesiace do práce a brať za to mzdu, alebo tú mzdu za tie tri mesiace dostaneš ako odstupné.
čo sa týka úradu práce, mala by si sa tam zahlásiť tuším do 7, alebo 8 dní od ukončenia pracovného pomeru a mali by Ti počas 6 mesiacov vyplácať podporu.
prajem veľa šťastia pri hľadaní novej práce.