Teraz v decembri mi konci pracovna zmluva na skrateny uvazok. U zamestnavatela som pracovala pol roka. Zamestnavetelovi som oznamila ze este december odpracujem a od noveho roka mam uz inu pracu. Moze po mne ziadat 3 mesacnu vypovednu dobu? Alebo akukolvek vypovednu dobu?
Závisí na zmluve
ak bol zmluva na dobu neurcitu, tak ano, mas vypovednu dobu. Uvazok nerozhoduje. Vypovednu dobu mozes mat ale max 1 mesiac.
Ak máš pracovnú zmluvu na dobu určitú do 31.12. tak končí 31.12. Ak ale nemáš dobu určitú alebo ti doba určitá končí neskôr, tak musíš dať výpoveď. Ak ju dáš teraz v decembri, mesačná výpovedná doba začne 1.1. a skončí 31.1.
Pises ze "v decembri mi konci zmluva". Ak naozaj konci, tak ty kludne 2.1. nemusis dojst do roboty, nemas tam ziadne pravne zavazky. Ja som to tak mala a "vypovedna doba" bola tym padom de facto len 1 mesiac, nakolko som si nasla novu robotu mesiac pred koncom zmluvy. Ked sa ma pytali, ci zmluvu chcem predlzit, som povedala, ze vlastne nie... aj ty si ich informovala a nemusite ani nic podpisovat dalsie, lebo proste zmluva uplynie a ides inde...
@nique výpovedná doba môže byť aj dlhzsia ako mesiac.
@lenuska9999 nie, ak tam pracuje pol roka....
@luliu to som prehliadla, pardon
Ďakujem všetkym za odpoveď
Ak to bola zmluva na dobu určitú, tak skončí dátumom uvedeným v zmluve. Žiadne ďalšie vypovedne doby a podobne nie sú.