Výpovedná doba

14. dec 2022

Teraz v decembri mi konci pracovna zmluva na skrateny uvazok. U zamestnavatela som pracovala pol roka. Zamestnavetelovi som oznamila ze este december odpracujem a od noveho roka mam uz inu pracu. Moze po mne ziadat 3 mesacnu vypovednu dobu? Alebo akukolvek vypovednu dobu?

11mirka22
14. dec 2022

Ak to bola zmluva na dobu určitú, tak skončí dátumom uvedeným v zmluve. Žiadne ďalšie vypovedne doby a podobne nie sú.

luliu
14. dec 2022

Závisí na zmluve

nique
14. dec 2022

ak bol zmluva na dobu neurcitu, tak ano, mas vypovednu dobu. Uvazok nerozhoduje. Vypovednu dobu mozes mat ale max 1 mesiac.

melanta
14. dec 2022

Ak máš pracovnú zmluvu na dobu určitú do 31.12. tak končí 31.12. Ak ale nemáš dobu určitú alebo ti doba určitá končí neskôr, tak musíš dať výpoveď. Ak ju dáš teraz v decembri, mesačná výpovedná doba začne 1.1. a skončí 31.1.

basska_b
14. dec 2022

Pises ze "v decembri mi konci zmluva". Ak naozaj konci, tak ty kludne 2.1. nemusis dojst do roboty, nemas tam ziadne pravne zavazky. Ja som to tak mala a "vypovedna doba" bola tym padom de facto len 1 mesiac, nakolko som si nasla novu robotu mesiac pred koncom zmluvy. Ked sa ma pytali, ci zmluvu chcem predlzit, som povedala, ze vlastne nie... aj ty si ich informovala a nemusite ani nic podpisovat dalsie, lebo proste zmluva uplynie a ides inde...

lenuska9999
14. dec 2022

@nique výpovedná doba môže byť aj dlhzsia ako mesiac.

luliu
14. dec 2022

@lenuska9999 nie, ak tam pracuje pol roka....

lenuska9999
14. dec 2022

@luliu to som prehliadla, pardon

autor
14. dec 2022

Ďakujem všetkym za odpoveď