Výpoveď zo strany zamestnávateľa. Čo by ste si vybrali?

4. jún 2024

Ahojte,

Zrusili mi miesto po RD a mam na vyber zo strany zamestnavatela. Ponukli mi aj miesta, s ktorymi nie som stotoznena. Vedela som, ze dostanem vypoved, vycerpam dovolenky a tym to zhaslo, ale dali mi dalsi vyber.

Takze:

1. Vypovedou zo strany zamestnavatela: 5 mesacne odstupne + musim vycerpat dovolenku, pretoze mi ho nepreplatia + 2 mesiace vyplata.

2. Dohodou: 5 mesacne odstupne + preplatia mi dovolenku + 2 mesacna vyplata, ale musim sa hned evidovat na urad prace a chodit s ahlasit a tieto papierovacky, ktore z duse nenavidim.

Pracu si hladam aktivne uz teraz na nete. Predstavim su, ze budem musiet chodit pre peciatky do obchodov, tak je mi zle. Niekde som citala, ze staci vytlacit aj odpoved z profesie. Je to pravda?

Neviem, sa rozhodnut.

bublinka1426
4. jún 2024

pri 2jke mas rychle prachy. a ked budes chciet podporu, evidovat sa budes musiet tak ci onak.
rychle jednanie.

pri 1tke natiahnes trvanie pracovneho pomeru o par tyzdnov, zas kvoli dochodku...a potom sa mozes evidovat. tu je este vyhoda ze kebyze nahodou ochories pocas vypovedky , mozes este cerpat aj PN ....

bublinka1426
4. jún 2024

a ano nasej stacilo aj to ze som reagovala na profesii na inzos a poslala som CV. teda vsetko prebehlo ONLINE. ale samozrejme mala som peciatky aj z osobneho pohovoru

doriiis
4. jún 2024

2.moznost.
Len musíš rátať s ,,milionárskou daňou".Takže peňazí nebude až tak vela

bublinka1426
4. jún 2024

@doriiis no to sa panenky zakrutia 🙈 az cloveku zle pride. no daco teoreticky ak neprekroci tu hranicu, vratial buduci rok na dani. pokial sa samozrejme nezamestna dovtedy

doriiis
4. jún 2024

@bublinka1426 ....áno viem.Ja som brala vyššie odstupné ako 5 mesiacov.Dane v ten mesiac boli okolo 3000 €. Slovenský,sociálny štát🙂

bublinka1426
4. jún 2024

@doriiis tak to si mala naozaj pekne platenu pracu 🙂 a hej toto je zle .....nuz tu maximalna hranica neexistuje , ako je to pri vsetkych socialnych davkach..tam si pekne hned hranicu urcili.

54tinka54
4. jún 2024

Ja by som volila možnosť 2.. plus ešte si pozisťovať veci okolo toho, ako dostať maximálnu podporu v nezamestnanosti.. tuším treba vyčerpať deň dovolenky a ostatok si nechať preplatiť.
To že sa budeš hlásiť na úrade práce, to by som nevidela ako nejakú tragédiu. Ja som bola evidovaná pol roka počas poberania podpory a bola som tam dokopy trikrát. A áno je pravda čo si čítala, stačí aj reakcia na pracovnú ponuku, buď vytlačiš alebo ešte lepšie, dáš svoju pracovníčku do kópie mailu.

lindus_esterka
4. jún 2024

ja som za moznost c.2 ale s tym, ze by som si skusila dohodnut po RD vyčerpat 1 den dovolenky a zvysok preplatit. s profesiou si pocula dobre, staci vytlacit potvrdenie, co ti pride do mailu, ze si reagovala na pracovnu ponuku.

autor
4. jún 2024

@lindus_esterka teraz som akurat poslala. Napriklad, tento mail staci vytlacit?

autor
4. jún 2024

@54tinka54 dakujem vam kocky. Staci aj takto, co som pridala vyssie?

iwesska
4. jún 2024

Ake peciatky z obchodov? V zivote som si nebola osobne pytat peciatku. Ked som reagovala na ponuku cez Profesiu,hned som dostala potvrdzujuci mail,ze som reagovala,to som vytlacila a bolo. Zas clovek musi aj nieco urobit pre to,aby tie peniaze dostal.

autor
4. jún 2024

@iwesska napriklad tento mail vyssie?

sashabb
4. jún 2024

Áno stačí iba takýto mail.

autor
4. jún 2024

@sashabb Dakujem!

katkaseiner
7. jún 2024

ber 2ku, ja som bola v tejto situacii vlani v maji. Akonahle som skoncila pracu, dalsi den som mala 2 - ale teda nebolo to hned také ruzove...
Nebola som na rd v tom case