Výpoveď zo strany zamestnanca

mamanadruhuu
3. jan 2021

Dobre ráno. Tak včera mi konečne prišla lepšia ponúka práce, ktorú budem vykonávať z domu (nie je to žiadna pyramída, ml MR ani nič podobné)
Ale otázka znie, v súčasnej práci pracujem 4 mesiace, ako mám napísať výpoveď s tým že tento mesiac si to dorobím a od februára ukončím? Dôvod mám, nová práca a samozrejme, že mi to vyhovuje koli deťom, staršiu dcéru mi nechcú vziať do škôlky a do jasliciek určite nie, na to nemám financie. Poradíte mi?

zaba21
3. jan 2021

@mamanadruhuu
Ukončenie pracovného pomeru výpoveďou zo strany zamestnanca znamená, že výpoveď začne
plynúť nasledujúci mesiac po podaní a musí uplynúť výpovedná lehota. Čiže kedykoľvek počas januára podáš výpoveď, výpovedná lehota začína plynúť váz vo februári. Štandardne je výpovedná lehota zo strany zamestnanca 2 mesiace, v tvojom prípade by to mal byť jeden mesiac, keďže tam ešte nerobíš rok.
Ak chceš odísť skôr, ostáva ti dohodnúť sa so zamestnávateľom, s čím ale nemusí súhlasiť.

miriam11
3. jan 2021

@mamanadruhuu je možné ukončiť pracovný pomer dohodou a napíšeš termín. Je možné, že zamestnávateľ bude akceptovať tvoj návrh výpovede a ukončí pracovný pomer dohodou, t. j. bez výpovednej lehoty a k termínu, ktorý je v tvojej výpovedi uvedený.

cacianka
3. jan 2021

Prelistuj si tu na MK skupinu Právne poradenstvo. Je tam veľa rád, myslim ze aj hned v úvode.

mogaa
3. jan 2021

@mamanadruhuu no skúšobná doba ti už skončila, čiže ak ti zamestnávateľ nepodpíše dohodu o skončení práce tak jedine klasická výpovedná doba....Dôvod nie je podstatný.....ukončenie PP je buď klasická výpovedná doba alebo dohoda s ktorou musia súhlasiť obe strany.......

petamich
3. jan 2021

ak povedzme v pondelok das vypoved, tak vypovedna lehota ti zacina plynut od nasledujuceho mesiaca = februar, kedze pracujes vo firme kratko vypovedna lehota je 1 mesiac = vies PP vypovedou ukoncit k 1.3.2021, ak potrebujes k 1.2.2021 musis sa skusit so zamestnavatelom dohodnut a v tom pripade mu vlastne nedas vypoved ale ukoncite pracovny pomer dohodou 🙂