Ahojte co mam robiť ak má vyhodili zo dňa na deň dnes mi povedali ze končím... práve sme si s priateľom zobrali hypotéku neviem ako to sam utiahne....
To si dostala hodinu výpoveď? Máš nárok na podporu??
Rýchlo hľadaj inú pracu, držím palce
Este napis, ze to bola nejaka dohoda a bola z toho v strese, tak si bezhlavo podpisala
Co mas robiť? No hľadať si rychlo robotu 😆
Ak si bola v skúšobnej, môžu ta vyhodit hocikedy bez udania dôvodu. Ak si nebola, musia uviest dovod, napríklad rušenie pracovnej pozície. Nechápem, aku čakáš na MK pomoc alebo odpoveď.
@luciaruz tak čaká odpoveď alebo pomoc ktorá jej pomôže.. však je to fórum
rýchlo hľadaj inú prácu
Bola si v skusobnej dobe? Alebo si podpisala dohodu? Mas narok na podporu? Drzim palce pri hladani novej prace.
Hodinova vypoved sa nedava bezdovodne. Co si spachala?
Nepíšeš nič konkrétne ako chceš aby sme radili?
Úplne ti rozumiem. Môj manžel dostal pred dovolenkou hodinovú výpoveď. Plány splnené na 120%, v kolektíve si s ľuďmi rozumel. Šéf sa bál o svoje miesto! Mne keď to povedal, až zle mi prišlo. Deti doma, účty treba platiť. Chápem, že si v šoku, predýchať, porozmýšľať kde viete ušetriť a hľadať robotu. Držím palce.
napísala si eľmi zmätočne, vlastne nedostatočne. lebo výpoveď zo dňa na deň ako taká neexistuje, niečo je inak
Kamosku tak vyhodili po 5 rokoch, ze zniziju stavy, dali jej polorcne odstupne, podpisala
Skontrolovat si zakonnik prace, pozriet preco ta vyhodili s akymi podmienkami. Hladat si novu pracu.
ja vzdy jednu vec ucim ludi okolo seba, aj keby furiky padali, v soku, ze dostavam vypoved = nemam triezve uvazovanie, neviem na co mam /nemam pravo = nepodpisujem HNED NIC. premyslim, vezmem domov, precitam, nastudujem, poradim sa... ucte to aj svojich blizkych. Ja ani len zmeny pracovnych zmluv, dodatky a podobne veci, neocakavam, ze mi podpisu uzaj. nie to este vypovede... na vsetko mam amt clovek dostatok casu a priestor precitat= zamysliet sa.
@simca06022011 presne. Mne šéf povedal 4 dni pred vianocami, že nám výpoveď. Ja v takom šoku, že mi hrdlo zovrelo, ale rozum sa spamätal tak som ho opravila že nie 15 rokov tam pracujem ale 25, a že sa poradím s právnikom.
A po pár rokoch v novej práci zase personálne zmeny, 5 ľudí odchod, mne ponúkli zníženie na 1/2 úväzok. Zase šok, ale papier dom zobrala bez podpisu a len povedala - poradím sa s právnikom.
Aby šok prešiel, a ja som mala čas sa spamätať a riešiť . Zase debilný čas zvolili, štvrtok doobedu 28. s platnosťou od nedele 1.
@simca06022011 tak hlavne vypoved je jednostranna, nepotrebujes podpis druhej strany
@cacianka staci, ze si vypoved prevzala, nie je potrebny tvoj podpis, ak bol pri prevzati svedok, vypoved sa povazuje za dorucenu a od 1. zacina plynut vypovedna doba
@nelca84 tak zvycajne zo dna na den prepustaju na "dohodu". Ak nejde o skusobnu dobu.. a keby mala VAZNE porusenie PD, tak by vedela o tom a necudovala by sa
@simca06022011 ja som pochopila, ze dostala vypoved, nepise o dohode
@simca06022011 aj v nadpise je vypoved
a kvoli comu ta vyhodili? lebo zo dna na den je to vacsinou v ramci skusobnej doby, ak ta vyhodili pomimo toho, tak asi nato bol nejaky vazny dovod.. lebo inak aj pri hypo musi mat clovek prijem aspon tri mesiace, teda ze uz je po skusobnej, ak ta vyhodili v ramci skusobnej, tak ako Vam dali hypoteku? no kazdopadne :D asi teraz uz ti nic neostava, len si hladat novu pracu, aby ste to nejak utiahli.. 🙂