Výpoveď z práce - úrad práce

14. okt 2022

Ahojte, chcem sa Vás opýtať na jednu vec ohľadom Úradu práce. Ak mi Úrad práce dal ponuku práce a teda musím ísť na pohovor lebo inak ma vyradia z evidencie a ak by sa stalo, že by ma na pohovore prijali, tak musím nastúpiť lebo inak by ma vyradili z evidencie. Len ide o to, že tú ponuku čo mi Úrad práce dal je dosť nevyhovujúca práca pre mňa (nie je to vlastne ani môj odbor) a teda sa chcem opýtať, že ak by ma do tej práce náhodou vzali a ja by som nastúpila, tak môžem v rámci tých prvých 3 mesiacoch kedykoľvek odísť bez postihu a znova ma zaevidujú na Úrade práce? Lebo ja si hľadám prácu v mojom obore lenže nemám prax a som absolvent, tak mi to ide ťažšie. No nechcem robiť nejakú prácu odveci pre mňa ešte aj za veľmi zlý plat kvôli tomu, že mi to oni navrhli.

alex49
14. okt 2022

Áno, sprav to presne tak, ak by si odmietla, tak by ta vytafili z úradu a nemohla by si sa prihlásiť polroka

melanta
14. okt 2022

Áno, v skúšobnej dobe môžeš odísť. Chcem ťa však upozorniť na jednu vec a dať ti radu. Si po škole, bez praxe, bez pracovných návykov. Čím dlhšie bez tej praxe budeš, tým horšie sa ti bude hľadať. Ak mi niekto povie, že je rok nezamestatný, pretože pôjde robiť len tú jednu svoju prácu, tak u mňa moc šancí zamestnať sa nemá. Hľadaj si prácu aj mimo sektora, aby si mala peniaze a aby si získala pracovné návyky a nepôsobila na možného zamestnávateľa ako domased, čo je bez praxe, ale bude si vyberať.

angelous1991
14. okt 2022

@melanta ale tiež dôveryhodne nepôsobí ani človek ktorý hrozne strieda roboty . Neviem či by som prijala niekoho kto ma na hľadáčiku iný odbor a miesto u mňa berie len ako ,, prestup ,, ja by som ho musela zaucit a venovať sa mu a papiere atd a viem že mi môže kedykoľvek zdrhnut inde ..

lucka_ke
14. okt 2022

áno môžeš odísť v skúšobnej lehote a znova sa zaevidovať na úrad práce

melanta
14. okt 2022

@angelous1991 to je tiež pravda, ale zažila som veľa ľudí, ktorí nepracujú 2-3 roky, pretože chcú len jeden konkrétny job. A taký človek pre mňa ako headhuntera má stopku.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angelous1991
15. okt 2022

@melanta áno áno zas to je tiež iné . Mám v rodine takú jednu proste ona ma vs a nerobila 10 rokov pomaly raz to prekryla materskou a ona vraj nemá vs na to aby robila v závode alebo čašníčku . Tak sedela doma 😄😃😄😄

sasesoe
1. dec 2022

Ahoj, ja by som ti poradila na zaciatok zobrat akukolvek prácu a popritom mkzes chodit dalej na pohovory. Pracovne navyky atd su tiez velmi dolezite a to sa v skole neucili. Mna sa na pohovoroch nepytali, ake som mala znamky, ani na farbu diplomu, ale kde som brigadovala a pocitala sa akakolvek neodborna cinnost - ono to hovori rmtotiz i o charaktere cloveka, ze chce pracovat, ze chce byt sebestacny, ze nefunguje len "mamahotel"...
Skoncit mozes kedykolvek, i mimo skusobnej, vacsinou sa da so zamestnavatelom dohodnut a netrvaju na vypovednej dobe (lebo potom ju i tak mnoho ludi vyuziva len na PN)