Výpoveď z práce kvôli tehotenstvu a PN

pikka
29. apr 2019

Ahojte baby taky pripad ze mi prisla 25.4 vypoved z prace pretoze som tehotna a nemozem pracovat..a gynekolog mi dal pn..je potrebne sa zaevidovat?

abby11
29. apr 2019

@pikka pokiaľ si na PN nezaevidujú ťa.

pikka
autor
29. apr 2019

@abby11 vdaka ...a pn bude pokracovat normalne? Lebo ja som na pn nastupila este ako zamestnana

evittam
29. apr 2019

@pikka Ano bude. Btw.nemohli ti dat výpoveď lebo si tehotna!!!

pikka
autor
29. apr 2019

@evittam a zdravotna poistovna? Tam netreba nic?

evittam
29. apr 2019

@pikka Nie. Ale z akého dôvodu ti dali vypoved pocas tehotenstva?!

pikka
autor
29. apr 2019

@evittam pocas skusobnej doby som isla na pn lebo som zistila ze som tehotna a mam rizikove nemozem stat 8h na nohach

sabca99
29. apr 2019

@pikka Počas skúšobnej sa mi vidí, že môžu dať aj keď si pn. Len tam je problém s tým zaevidovaním na úrade práce, skús sa priamo tam informvoať

pikka
autor
29. apr 2019

@sabca99 no ved neviem ze ako ci je potrebne sa zaevidovat

beky1813
29. apr 2019

@evittam ak to pisomne neoznamila, tak mozu

evittam
29. apr 2019

@pikka Aha. Tak to je nieco ine.
@sabca99 Ziadny problem. Pocas PN sa s nou nikto na UPSVaR baviť nebude. Nemá prečo. Je PN.

evittam
29. apr 2019

@pikka NIE, až po PN. Pokial teda nechces byt samoplatca ZP.

evittam
29. apr 2019

@beky1813 Naozaj? Vdaka za info. Ale ja viem.😁😉

pikka
autor
29. apr 2019

@evittam no sak tak teda zaevidovat sa nie je potrebne ? A ani na zdravotnu netreba nic ano?

evittam
29. apr 2019

@pikka Skus citat najskôr co pisem a potom sa pýtať.

queen_mary
29. apr 2019

@evittam mozno neoznamila tehotenstvo 🤷‍♀️

evittam
29. apr 2019

@queen_mary To uz je teraz jedno.

via88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwkaa_97
29. apr 2019

@pikka ak pocas skusobnej ti dali vypoveď ale si PN tak môžes marodovať. Až po skončení PN sa evidovat na urade. Tiež som bola PN v skúšobnej dobe a dali mi výpoveď ;)

pikka
autor
30. apr 2019

@iwkaa_97 vdaka a kde si posielala prechodku ? Lebo ja som pracovala v KE tak som poslala tam ale teraz ked uz nie som zamestnana mam poslat do svojho mesta kedze som okres Bardejov?

alica_matejka
30. apr 2019

bola si uz na tom urade sa poinformovat? ale mne sa to aj tak nezda, ze by ti pocas pn mohli dat vypoved aj pri skusobnej dobe

evittam
30. apr 2019

@alica_matejka Ano mozu.Vypoved v skusobnej dobe je bez udania dôvodu.
Zákonník práce rozlišuje niekoľko spôsobov skončenia pracovného pomeru, ku ktorým patrí okrem iného výpoveď, skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe a skončenie pracovného pomeru dojednaného na dobu určitú. V zmysle ustanovenia § 64 platí počas trvania PN zákaz výpovede. Takéto obmedzenie neplatí pri skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe, kedy môže zamestnávateľ, v zmysle ustanovenia § 72 ods. 1 Zákonníka práce skončiť pracovný pomer počas trvania skúšobnej doby bez uvedenia dôvodu alebo z akéhokoľvek dôvodu, a to aj počas trvania práceneschopnosti.

iwkaa_97
30. apr 2019

@pikka to je jedno kde das prechodku na aku socialnu poistovnu. Ja som dávala na najblizsiu socialnu poistovnu. Kedze byvam u priatela ale nemam tu trvaly ani prechodny. 🙂