Ahojte mám na vás asi zvláštnu otázku. Kolega dal výpoveď a práve mu ubieha výpovedná doba ale keďže máme nič moc pracovné podmienky rozhodla som sa ja aj s ďalším kolegom že teda tiež dávame výpoveď lebo je to už na nevydržanie ale šéf hovorí že nás nemôže pustiť lebo tam už nikto neostane. Nejako sa mi to nezdá môže to naozaj tak byť?
podajte vypoved s tym ze v nej uvediete co chcete zmenit, zlepsi pracovne podmienku a potom tu stiahnete, muz to prave riesi vacsina podava vypoved
alebo najprv ziadajte listom zmeny a ked do toho a toho datumu sa neuskutocnia date vypoved
To su jeho sracky, ze mu tam nik neostane. Aspon ma peknu vizitku k svojmu sefovaniu.
Výpoveď je jednostranný úkon. Výpoveď oznamujete, nepýtate si súhlas. Skončí výpovedná doba, skončí tým pracovný pomer, či sa to dotyčnému páči alebo nie. Zamestnávateľovi odporuč, nech to využije ako priestor zamyslieť sa nad tým, čo môže zmeniť, aby v budúcnosti od neho ľudia neodchádzali.
Veď mate výpovednú lehotu a za ten čas nech si nájde nových zamestnancov takto to rieši každý zamestnávateľ či čo čakal?
Skôr nech sa zamysli prečo mu odchádzate buď priplatí, alebo si nájde nových a, keď to bude zase na figu bude hľadať dokolecka tak ako vidím stále rovnaké firmy na Profesii
Nikto Vás nemoze držať na silu...
Skončenie pracovného pomeru dohodou musí šéf odsúhlasiť, ale môžte predsa podať výpoveď, tak kde je problém? Tých pár týždňov vydržíte, nie?
Zamestnanec nemusi vobec zamestnavatelovi oznamovat dovod svojej vypovede. V jednej byvalej praci sa stalo, ze na oddeleni boli 3 ludia a 2 z toho dali naraz vypoved. Ta jedna osoba bola dlhodobo PN, cize vznikla situacia, ze tam realne nemal kto pracovat. Dotycni dokoncili veci, ktore mali a viac ich nezaujimalo. Odisli ukoncenim vypovednej doby. Pocas vypovednej doby tychto dvoch nasli ich "nastupcov".
Ďakujem vám všetkým pekne za odpovede
Len si to nenechaj na posledný deň, aby sa šéf nezatajoval a neprevzal výpoveď.
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/musi-mi-sef-podpisat-vypoved/
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/vypoved-48/
Autorka,
a mas lepsiu ponuku?
Teraz neriesim fakt, ze mas pravo dat hocikedy vypoved, ale v realite - mas ponuku, kde nastupujes? Lebo skoncit na urade prace tiez nie je dobra vizitka.
@zmrzlinka2021 je to úplne normálna vec skončiť na UP, nie je na tom nič zahanbujúce... horšie je tam zostať niekoľko rokov 😀 a úplne dementne keď človek zostane v robote kde sú zle podmienky 🙄 práve preto si zamestnávatelia s ľuďmi vytieraju r*t lebo neodídu,nenávidím toto zmýšľanie (a vôbec nie som ani jedno ani druhé, len proste konštatujem slovenský folklór strachu)
Kvôli pracovným podmienkam ste sa ozvali, že chcete zmenu?
Má šéf niekoho nadriadeného? Dohodnúť si s ním stretnutie a porozprávať sa s čím nie ste spokojný.
@maranco to neprešlo bohužiaľ ale už sme sa rozhodli že chceme odtiaľ
no šéf má smolu..ak dáte výpoved s výpovednou dobou, tak nepotrebujete jeho súhlas....
výpoveď je jednostranný akt, šéf má mesiac(ak si vo firme menej ako rok) na to , aby si našiel náhradu....šéf si zrejme mýli výpoveď s dohodou - tam ťa nemusí pustiť a môže trvať na výpovednej dobe....ale výpoveď je jednostranný akt...
@zuzanka.zuzu
Ja netvrdim, ze nema situaciu riesit, len ma si najprv nieco najst, co jej bude vyhovovat az potom dat vypoved. Nebude mat dieru v CV (to si dost teraz vsimaju firmy lebo to tiez svedci nieco o cloveku a jeho pristupe) a bude mat plat a moct zivit rodinu.
@zmrzlinka2021 ja už mám prácu nájdenú
Super, tak daj rovno v pondelok vypoved
@mogaa čo ak tam človek pracuje viac ako 5 rokov napríklad? 👧 tam je koľko mesačná výpoveď a tuším že aj keď človek podá výpoveď, tak musí ho jej zaevidovanie, prevzatie podpísať riaditeľ nie?
@katkazocele ak pracuješ dlhšie ako rok, výpovedná doba je 2 mesiace od nasledujúceho mesiaca v ktorom dáš výpoveď. Pošleš doporučene, ak aj odmietnu prevziať, máš doklad o podaní a platí tzv. fikcia doručenia. Čiže aj keď neprevezmú lebo nechcú, zo zákona sa to považuje za doručené. To platí pri všetkých písomnostiach zasielaných doporučene.
@zmrzlinka2021 prečo nie je dobrá vizitka skončiť na úrade práce? Je lepšia vizitka skončiť vyhorena, PN , psychicky na dne? Úrad práce je instucia ktorú platí zo svojich daní . A každý kto má odpracované aby spĺňal podmienku na uznanie dávky má na to nárok. Nikdy nevieš aká situácia u koho nastane.
@katkazocele nie, vypoved nemusi podpisovat riaditel. Staci ju poslat doporucenym listom, odvzdat na podatelni proti podpisu o prevzati, odniest na personalne a pytat si podpis na kopiu aj s datumom o prevzati, odovzdat priamemu nadriadenemu a ziadat potvrdit prevzatie na kopii.
@zmrzlinka2021, skončiť na UP vôbec nie je problém a firmám je to úplne fuk. Problém je, keď pracuješ len tri mesiace a potom si na UP a to viackrát za sebou, to už si personalista začne robiť starosti. Alebo ta rovno vyradí. Ale byť raz za čas na UP nie je ani problém ani hanba.
Netreba byť vulgárny:D ak dáte vypoved vám výpovedná lehota beží, či jemu ma kto pracovat alebo nie. Bud zoženie nových ludi alebo bude vyjednávať s vami. Vám ubehne výpovedná doba a k tomu dátumu proste do prace nenastupite
@viestta
Baby ale chápeme sa čo som sa pýtala, bohužiaľ kedysi dávno sa mi stala podobná situácia, nadriadený odmietal podpísať výpoveď, tak len som ju vtedy dala personalistke, ona podpísala, ale jedným dychom povedala, že to musí ešte riaditeľ podpísať. Bola to moja druhá práca, takže príliš som nevedela či má pravdu alebo nie😒
Ak chceš aby výpovedná lehota začala od 1.7.2023 ideálne ak to dáš osobne na podateľnu, lebo ak pošleš poštou, úložná doba listu je 18 dní a oni keď tušia čo to je, si list prevezmú až v júli, alebo neprevezmú aby ťa tam zdržali mesiac navyše.
Potom by sa jej výpovedná lehota počítala od 1.8.2023.
@katkazocele podpisuje ti prevzatie "listu" + dátum kedy to dostal, žiadne také či s tým súhlasí alebo nesúhlasí.
Takže ti to môže podpísať hocikto kto preberá vo firme poštu od poštárky, aj jej podpisuje _prevzatie_ doporučených listov a nie či s listom súhlasí/nesúhlasí.
@katkazocele pre tvoje dobro odporúčam si riadne prečítať zákonník práce, aby si sa nenechala zamestnávateľom oklamať. 😉Moja skúsenosť je, že niektorí zamestnávatelia majú tendenciu zavádzať zamestnanca a záhadne sa všetko da vybaviť až vtedy, keď človek argumentuje konkretnymi odsekmi ZP.
@basullinka vtedy som bola mladá a neskúsená a priznám sa nevidela som všetky moje práva aké mám 🙂
Vypoved podate, pobezi vam vypovedna doba a pracovny pomer riadne ukoncite. Nic take, ze vas nepusti lebo mu nema kto robit neexistuje, aby mal kto robit je jeho problem, nie vas. Rovnako ako nemoze odmietnut podanu vypoved.