Ahojte,
pred troma dňami som nastúpila do zamestnania, avšak uvažujem nad výpoveďou v skúšobnej dobe, na úrade práce som ale ešte nebola odovzdať pracovnú zmluvu a teraz neviem, čo mám robiť...podať výpoveď a neísť na úrad s tým, že budem naďalej evidovaná alebo ísť na úrad s pracovnou zmluvou, dať výpoveď u zamestnávateľa a potom sa opäť nahlásiť do evidencie uchádzačov? pravdepodobne by som mala o pár dni nastúpiť do iného zamestnania, ale dovtedy by som bola ešte pár týždňov doma. Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne 😅 Viete mi poradiť, čo robiť? Ďakujem.
@summerrain zamestnávateľ ťa asi už prihlásil a tebe prináleží plat aj za tie dva-tri dni, teda on bude platiť odvody - oficiálne si zamestnaná a s tým by si mala oboznámiť aj úrad práce. Môžeš to urobiť súbežne - vydokladovať tie tri dni pracovnou zmluvou a zároveň sa opäť registrovať ako uchádzač do zamestnania. Skúšobná doba ti trvá 3 mesiace, ak máš o nejaký čas nastúpiť do novej práce, počas tých troch mesiacov tú výpoveď môžeš podať kedykoľvek a následne nastúpiť do novej práce (teda, ak ti to časovo vychádza).
@lucineckalu @gabrielaslivkova ďakujem baby, pôjdem teda na úrad práce s papiermi a uvidím, čo mi povedia 🙂
@summerrain ahoj. musis ist na urad prace s prac.zmluvou a to do 7 kalendarnych dni, odkedy si sa zamestnala. az z prace odides, nie je to vypoved, ale ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe, tak musis ist opat na urad prade do 8 kalendarnych dni. cize, pokial sa zmestis do tych 7 kalendarnych dni s nastupom a uz i vystupom, vybav to naraz... 🙂 ale urcite sa to neda tak, ze im nedas vediet o tom,ze si tie dva-tri dni nepracovala.
v skusobnej dobe vies ukoncit prac.pomer kedykolvek, i zo dna na den. musis to ale urobit pisomne, nech ma i zamestnavatel papier a vie o danej skutocnosti. odporucam si nechat druhy original potvrdit zamestnavatelom datumom prevzatia a podpisom 🙂
ahojky.. potrebujem radu: bola som dlhodobo nezamestnana ( viac ako rok) a prihlasena na UP. Nastupila som do novej prace a odhlasila som sa aj z UP hned zaciatkom mesiaca. Ta praca ma vsak nenaplna a neviem ci sa mozem hned po ukonceni pracovneho pomeru zaevidovat na UP (neviem ci ma zamestnavatel uz prihlasil do ZP a do SP). Ak by som si nasla novu pracu, ma novy zamestnavatel narok na nejaky financny prispevok z UP? dakujem za odpoved.
@slnecnica822 zamestnavatel Ta prihlasil do SP najneskor pred nastupenim na prvu zmenu a do ZP do 8 dni od nastupu...
mozes ist na up, ale podporu nedostanes, kym si nepracovala aspon dva roky za posledne tri, ci styri... nepredpokladam, ze na nu narok mas, kedze pises, ze si dlhsie zamestnana nebola...
o prispevkoch.... to Ti povie zamestnavatel... nesledujem...
Olifcek dakujem za odpoved...
Prosím, kto vie poradiť? Ak nastúpim do zamestnania (momentálne som v evidencií nezamest. na ÚP 3 mesiace) a dám v skúš. dobe výpoveď (napr. za dva týždne), mám nárok na pokračovanie v podpore v nezam.?) Ďakujem.
A nemozes radsej pockat, ci do toho noveho zamestnania nastupis a zatial ostat tam, kde si? Alebo to nove zamestnanie uz mas iste?
Skus zavolat na urad a spytat sa, aky je postup, aby si neurobila nieco zle.