Zdravím , prosím vás potrebujem poradit. Som tehotná v 5.tt a v práci som zistila že mi chcú dať výpoveď ešte k tomu som v skúšobnej dobe. Tak sa chcem opýtať keby som sa teraz dala na PN pred tým než mi dajú výpoveď pomohlo by mi to niečo ? Lebo som niečo čítala že mi môžu dať výpoveď aj počas PN keď som v skúšobnej dobe. Ako to vlastne je ?
@nikola7920 Ano, mozu.
Ako je tu už napisane, ak si v skúšobnej dobe PN ta pred vypovedou neochráni, ale pokial si oznamila tehotenstvo pisomne tak ti nemozu dat vypoved ani v skusobnej dobe kvôli tehotenstvu. Pravda je, že cesticku si najdu ak budu chciet. PN budes mat platenu, pokial splnas hlavnu podmienku naroku na MD tak aj na MD budes mat narok.
@nikola7920 keď sa dáš na PN tak celý čas ti bude sociálka platiť pnku aj keď ťa zamestnávateľ môže prepustiť v skúšobnej bode hoci kedy aj počas pn
@evittam tehotenstvo som ešte neoznámila, keby som doniesla oznámenie už spolu s PN bude mi to platné ?
@nikola7920 nebude
nie nemozu. mala som podobnu situaciu. mozu ti dat vypoved iba keby rusili tvoje pracovne miesto. ale musis im najprv priniest potvrdenie o tehotenstve zaroven s pn. napis mi internu spravu ak chces, poviem ti blizsie ak treba.
@nikola7920 Nie.
nesuhlasim. moj zamestnavatel sa o to pokusil. dokonca ma aj prepustil. stacil jeden list na inspektorat prace a opat som bola nahlasena v soc poistovni ako zamestnana. dokonca aj spatne za obdobie, kedy som uz akoze mala vypoved. staci si nacitat zakonnik prace a nedat sa🙂
chcu ju prepustit, vie o tom zjavme viac ludi. Prepustenie evidentne nebude koli tehotenstvu, kedze o nom nevie... a to je v sulade so zp, nie?
@lucia245 https://www.etrend.sk/podnikanie/tehotenstvo-mo...
Pekne vysvetlené - skúšobná doba.😉 Proste vo výpovedi v skusobnej dobe nesmie byt dovod tehotenstvo, ale na druhej strane sa v takejto vypovedi dovod uvádzať nemusi, cize.....
bola som v skusobnej, zamestnana dva tyzdne iba. nemoze pocas tehotenstva ani ked je v skusobnej. iba v pripade ze rusi prac miesto alebo sa premiestnuje. bolo to pred rokom a pol. takze je to tak na 100%🙂
akože a načo chceš oddialiť výpoveď? Veď keď po 2 týždňoch ťa chce prepustiť,tak asi nie je spokojný a načo tam nasilu ostať? Veď nič sa tým pre teba nezmení. Nebudeš mať vyššiu materskú ani nič. A keď sa vrátiš z materskej,tak ti dá výpoveď potom. Raz keď ťa tam nechce,tak sa po 3 rokoch asi nič nezmení. Takže zbytočné vymýšľanie a naťahovanie času a jemu spôsobovanie problémov. Však keď ti aj dá výpoveď,môžeš ísť do 3 dní na PN, je to tzv. ochranná doba. Aj keď ja sama nerozumiem takémuto kalkulovaniu, špekulantstvu,ale tak nech každý robí ako vie a na čo má.
Nemam sice nastudovany zakon ale co ja viem tak skusobna doba je obdobie kedy moze zamestavatel ci zamestananec dat vypoved bez udania dovodu..preco by nrmohla dostat vypoved i ked je tehotna v skusobnej dobe iba ak jej prac miesto rusia????ved ak nie su s niekym spokojny mozu dat vypoved ci je v tom tehotoenstvo alebo nie..
rozviazat pp v skusobnej vedia aj pocas pn