Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to s výpoveďou v skúšobnej dobe či stačí papier s mojim podpisom iba nechať v práci na stole a odísť , alebo poprípade iba odoslať poštou alebo sa pri tom musíme stretnúť obaja so zamestnávateľom? Chcela by som to tak aby som sa s ním nemusela stretnúť ale asi je potrebný aj jeho podpis aby som to rovno mohla odovzdať na úrad prace však? Teda to budem musieť zobrať a počkať na jeho podpis alebo ako presne to je v skúšobnej dobe keď chcem ukončiť zo dňa na deň a hneď v ten deň alebo na druhý deň ísť na úrad ? Ďakujem pekne
potrebuješ zápočtový list od zamestnávateľa, čiže odniesť výpoveď a dohodnúť sa, kedy si môžeš prísť pre ZL
1. V skusobnej dobe sa nedava vypoved. Iba sa oznamuje skoncenie PP.
2. Nepotrebujes jeho podpis na to, aby bolo skoncenie PP platne. Potrebujes len dokazat, ze si oznamenie o skonceni PP naozaj dorucila. To znamena, ze bud odovzdas osobne a zamestnavatel ti podpise prevzatie, alebo to das u vas na podatelni, alebo to posles doporucene s dorucenkou postou - a teda sa vobec nemusis s nikym stretnut, doklad budes mat.
@nafka0483 takze na úrad prace netreba aj jeho podpis ?
U nás v praci len poslali doporučene list, mnohí vôbec osobne neprišli. So zamestnávateľom sa osobne nestretli, skôr je to záležitosť personálneho oddelenia. Samozrejme, záleží aj od veľkosti firmy.
Naco by bol uradu prace jeho podpis? Ty si ukoncila PP a mas o tom doklad - napr. dorucenku z posty. To plati, takze co este by mal zamestnavatel podpisovat? Nemusi suhlasit s tym, ze koncis, ale to je jeho problem, lebo na to jeho suhlas potrebny nie je. Je to jednostranny ukon, ze ty koncis PP v skusobnej dobe a bodka. Oznamila si to a mas o tom dokaz.
Este je tu moznost, ze pojdes osobne na personalne, za sefom alebo co ja viem za kym, ze s kym to riesis aka velka splocnost o je a donesies toto oznamenie 2ks - povies ze toto mu chces dat a nech ti podpise prijatie. Ak odmietne, tak maj so sebou 2 kolegyne, sekretakru, nejakych svedkov a priamo tam napiste do oboch papierov, ze odovzdavas ho osobne, dotycny ho odmieta prevziat, takze tuto 2 svedkovia povtrdzuju, ze si to odovzdala. Jedno mu tam nechas na stole, druhe si vezmes.
Zase je blbé poslať to poštou...normálne si to napíš a daj personálnej prevziať či majiteľovi, vedúcemu koho máte...na UP Tak zaregistrujú aj bez zapoctoveho niekedy ho pošlú neskôr ako je tvoj limit na zaevidovanie aj ja som doložila až po mesiaci
este doplnim ze neviem sice co si robila ale ak si pri nastupe nieco prevzala bude potrebne to vratit
Napíšeš papier, stretnete sa, podpíšete, jeden ostáva jemu jeden si berieš ty na preukázanie na úrade práce, stačí ísť na druhý deň na ÚP, do 7 dní tuším