Výpoveď v skúšobnej dobe

thor21
13. nov 2024

Ahojte, keď dám výpoveď v skúšobnej dobe, tak už nemusím prísť nič podpisovať dodatočne na pobočku, jedná sa o predajňu,všetko mi pošlu doporučene na adresu domov ? Ako ste to mali vy ? Čítal som, že sociálna a zdravotná všetko má, aj skrz zápočtový list už sociálna poisťovňa má, je to prepojené. A nechcem im tam prísť nič podpisovať, keby vymýšľali s niečím, nech mi pošlu všetko na adresu doporučene, ak by čosi mali.

eja15
13. nov 2024

Ahoj, je treba doručiť zamestnávateľovi písomné oznámenie o skončení prac. pomeru v skúšobnej dobe aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť. Ak máš nejaké pracovné prostriedky treba ich odovzdať. Zápočtový list odovzdáva zamestnávateľ v deň skončenia osobne, alebo ti posiela poštou.

thor21
autor
13. nov 2024

@eja15 Ahoj, môžem v piatok oznámiť (oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe) a dať skončenie k 31 čo je nedeľa alebo k dňu skončenia v piatok ? Nerobí sa cez víkend. To sa ráta ako tri dni, je ich dosť na predajni, nebudú ma potrebovať a majú čas si kľudne hľadať nového.

thirstymonk
13. nov 2024

@thor21 Čauko "aspoň tri dni pred" je len good practice, nie zákonná povinnosť. To znamená, že sa to patrí dať im vedieť vopred tri dni, ale zákon to neprikazuje. Čiste teoreticky môžeš prísť oznámiť odchod (resp. zrušenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe) aj hodinu pred šichtou, alebo dokonca počas šichty. Nič protizákonné nerobíš. Nepatrí sa to, ale neporušuješ zákon.

Zbytok platí čo hovorí @eja15

thirstymonk
13. nov 2024

@thor21 A to, koľko oni majú ľudí a či ťa budú potrebovať, alebo nie, to teba absolútne vôbec zaujímať nemusí. To je starosť zamestnávateľa, nie tvoja.

thor21
autor
13. nov 2024

@thirstymonk Takže dajme tomu, že v piatok ráno im dám vedieť, posledný piatok v mesiaci a mesiac končí v sobotu, tak to dám k sobote, cez víkend sa nerobí, odrobim si deň, odovzdám oblečenie len a poďakujem sa za spoluprácu a ide sa ďalej

rozculena
13. nov 2024

@thor21 to "dať vedieť" musí byť na papieri

thor21
autor
13. nov 2024

@rozculena Samozrejme myslím vyplnené oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe k poslednému dňu v mesiaci

thirstymonk
13. nov 2024

@thor21 Môžeš k poslednemu dňu v mesiaci, aj ku ktoremukoľvek inemu dňu v mesiaci. Jak len ty chceš. Musí to byť ale do 3 mesiacoch od začatia pracovného pomeru (ak bola medzitým PN, tak 3 mesiace sa predlžuju o toľko dni, koľko dni bola PN).

thor21
autor
13. nov 2024

@thirstymonk Jasné, diky moc za info a už nemusím chodiť po skončení PP nič podpisovať, keby skúšajú čosi s inventúrou, keď už tam nebudem a podobne, nech pošlú poštou

modrykolibrik
13. nov 2024

@thor21 musia ti podpisat papier, ze vypoved prevzali a zaevidovali. Veci mozu zobrat hned ale aj nemusia. Nikto im do hlavy nevidi. Oni ta mozu este vyzvat aby si prisla ked budu nieco potrebovat

kitycat
13. nov 2024

@thor21 nechapem co vymyslas? Nechces tam robit ale do 31.vydrzis? Ved rovno povedz, ze praca nie je pre teba a chces rozviazat pomer v skusobnej dobe

thor21
autor
13. nov 2024

@kitycat Lebo chcem ešte jeden plat, tak vydržím

hopsas
13. nov 2024

@thor21 rátaj ale aj s možnosťou že ty síce oznámia dátum k 31.11 ale oni ti môžu oznámiť zo svojej strany že skončíš ihneď. Je to vždy o dohode.

lonely66
13. nov 2024

@hopsas 31.11. neexistuje. aspoň nie u nás

hopsas
13. nov 2024

@lonely66 myslela som koniec mesiaca samozrejme

rozculena
13. nov 2024

@hopsas o akej dohode hovoríš? Je v skúšobnej dobe,môže skončiť kedy chce,žiadna dohoda.

hopsas
13. nov 2024

@rozculena je to o dohode medzi ňou a zamestnávateľom ak chce končiť ku koncu mesiaca. chcela som jej vysvetliť že ona síce môže prísť s tým že končí s dátumom 31 lebo chce ešte plat za celý mesiac, ale na HR je môžu povedať že končí ihneď. Čiže musí ráta aj s týmto. Ja som sa s tým už stretla.

thor21
autor
14. nov 2024

@hopsas Presne to predpokladám, keby skôr prídem, že končím, tak predajňa ďalej funguje, takže by ma hneď podľa mňa vyhodili, môžu len oznámiť, tak preto to chcem spraviť ako som písal a budú to vedieť aj deň vopred a víkendy sa nerobia.

thirstymonk
14. nov 2024

@thor21 Plat ti musia dať adekvatny za odrobene hodiny bez ohľadu na to, kedy odideš... Ja som odišiel asi 14.ho dňa v mesiaci a museli mi dať skoro polovicu výplaty. To nie je o ich dobre vôli, to je proste zákon.

Dobrá vôľa je im to oznámiť vopred, na to zákon nie je, ako som už písal, ale dať ti plat nie je ich dobra vôľa, to je ich zakonna povinnosť. Bezohľadu na to, či si odrobila hodinu, alebo 160 hodín v tom mesiaci, kedy odchádzaš. Takže nemusíš aboslútne vôbec čakať na koniec mesiaca.

thirstymonk
14. nov 2024

Nezabúdaj, že rovnako tak, ako môže zrušiť TPP zamestnanec, ho môže zrušiť aj zamestnávateľ. Skušobná doba je nič, tam ťa môže vyhodiť hocikedy a bezdôvodne. Napríklad aj preto, že máš pirsing a nemusí ti nič vysvetľovať. :D