Ahojte , chcem sa spytat , dala som výpoveď v skúšobnej dobe , dohodli sme sa ze odpracujem do konca októbra , ale ja som zostala chora a odišla som z prace skôr , chcem sa spytat , co sa stane ked nebudem mat odpracované hodiny na konci mesiaca ?
Vedúca mi povedala ze nesmiem skončiť s 0, ale nerozumiem Preco ,
Myslela som ze ked skončím s - hodinami , tak proste dostanem menej zaplatene
Ako to teda je ?
@hugigugin Dáva sa výpoveď v skúšobnej dobe , aj sa to tak vola , to som spravila a dohodli sme sa do konca mesiaca ale. O to nejde ja som chcela vedieť ako je to s tymi hodinami
@bvintuham55 výpoveď v skúšobnej dobe neexistuje takže ťažko si mohla niečo také poslať 😉
No a čo sa stane? Nič. Dostaneš zaplatené to čo si odrobila
@bvintuham55 nedává a neexistuje. Zákonník prace si pozri v Google bo máš v tom zmätok. Tu si pozri čo a aako. a Dostaneš zaplatené to čo odrobiš.
@hugigugin vedúca mi ale povedala ze nesmiem skončiť s mínusovými hodinami , čítala som ze sa to rieši aj peňažne, ze mi nemusí zaplatiť výplatu
Tak ako to je ?
@bvintuham55 chýbali ti hodiny v predchádzajúcom mesiaci?
@janagem nie. Mala som este nadrobene
@bvintuham55 v skúšobnej dobe si mala poslať oznamenie o skončení v skúšobnej dobe. Spravidla 3dni pred dnom kedy chceš skončiť. Zaplatene dostaneš to čo odrobiš. Žiadna výpoveď sa nedáva, preto je to skúšobná doba.