Výpoveď v skúšobnej dobe

26. feb 2024

Pozdravujem , dala som výpoveď v skúšobnej dobe , no šéf mi ju odmieta podpísať. Je to problém? Potrebujem to mať podpísané ?

melanta
26. feb 2024

V skúšobnej dobe nedávaš výpoveď. Výpoveď v skúšobnej dobe neexistuje. Dávaš oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Súhlas nadriadeného či zamestnávateľa nepotrebuješ. Ale potrebuješ mať oznámenie doručené. Takže buď ti doručenie podpíše zodpovedná osoba vo firme, alebo to pošli doporučene poštou. V takom prípade sa bude považovať za doručené aj v situácii, že zásielku neprevezmú.

luccija
26. feb 2024

@melanta ak to pošle poštou musí ísť nasledujúci deň do práce?nemusí prísť, až po doručení?

tiika
26. feb 2024

V skúšobnej dobe môžeš odísť kedykoľvek. Mala by si to však písomne ohlásiť a doručiť 3 dni vopred. Ak sa to nepodarí, neurobíš to, neznamena to neplatnosť skončenia pracovného pomeru, nie je to podmienkou.
(Iné je to pri výpovedi, ktorá musí byt písomná a doručená, inak je neplatná).
Takze šéfovi si už povedala, že chceš skončit, odmietol prevziať tvoje pisomne oznámenie (aj to sa berie ako doručenie, akurát, že nemáš na to svedkov, to však v tomto prípade nevadi), pošli mu ešte email a normálne skonči.

estellas
26. feb 2024

@tiika Dostala výpoveď v skúšobnej dobe a neoznámili mi to tri dni dopredu. Mala som právo sa voči tomu ohradiť ?
Na internete som čítala že sa voči tomu nemôžem ohradiť lebo oznamovať ukončenie pomeru tri dni vopred nie je povinnosť zamestnávateľa, je to len odporúčanie. Ja som sa rozhodla že to nebudem ďalej riešiť.

melanta
26. feb 2024

@luccija na prevzatie majú 18 dní, takže ak to neprevezmú skôr, tak sa považuje za doručené až po 18 dňoch, čiže toto je diskutabilné. Ja by som to poslala doporučene a zároveň odovzdala v práci. A na druhý deň neprišla.

melanta
26. feb 2024

@tiika "spravidla" 3 dni vopred. Tie 3 dni nie sú v zákone uvedené ako povinnosť.

@estellas nie, neodvoláš sa proti tomu, pretože zákon hovorí "spravidla" 3 dni vopred, neudáva povinnosť 3 dní.

tiika
26. feb 2024

@estellas ohradiť sa môžeš, no nebolo by ti to prakticky nič platne, ale s ostatným súhlasím, je to skôr odporúčanie, ukončenie pp plati

tiika
26. feb 2024

@melanta písala som “mala by” áno, v zmysle “nemusí” ako píšeš

cookie29
26. feb 2024

Ja som vzdy posielala taketo veci doporucene, a v liste napisane kopia mailom toho a toho dna na tu a tu adresu.