Výpoveď v skúšobnej dobe

katwenka
3. sep 2023

Ahojte, dala som výpoveď v skusobnej dobe, ktorá končí 11.9.,ale ja už dovtedy do roboty ísť nechcem. Môžem tieto zvyšné dni čerpať dovolenku? Môže mi ju zamestnávateľ odmietnuť dať? Viem, bolo by asi lepšie keby dám výpoveď a platnosťou hneď na druhý deň, ale myslela som, ze ešte tento týždeň odrobím. Žiaľ situácia je taka, že už tam ísť nechcem. Môže mi zamestnávateľ siahnuť na augustovú výplatu a tak sa mi vypomstiť?
Ďakujem

gejb
3. sep 2023

@katwenka nárok na dovolenku máš ak si odpracovala aspoň 60 dní. Ak na ňu budeš mat nárok, tak zamestnávateľ ti ju môže aj nemusí schváliť. Je to na ňom.
Bolo lepsie ukončiť pomer okamžite keď tam nechceš ísť.

aaaa1111
3. sep 2023

ak mas odpracovanych 60 dni, tak mas narok aj na dovolenku. ak ti ju zamestnavatel odmietne dat, musi ti ju preplatit. na augustovu vyplati ti nemoze siahnut. vypoved treba podat pisomne a spravidla aspon 3 dni vopred, resp. sa nejako rozumne dohodnut so zamestnavatelom

nikiki29
3. sep 2023

Ukončenie PP v skúšobnej dobe môžeš podať aj s okamžitou platnosťou. Záleží čo si si napísala do výpovede. Za mňa najviac fér by bolo v pondelok nastúpiť a dohodnúť sa tak, aby sa zamestnávateľ mohol zariadiť tvojim zástupom. Nie že ty sa tam po víkende proste nezjavíš aj keď zamestnávateľovi si nič neoznámila. Na dovolenku ti vznikol nárok? Nám napríklad v skúšobnej dobe vznikal, ale čerpať sme nemohli, máme to tak v zmluve 🤷🏻‍♀️
Na augustovú výplatu by ti siahať nemal, no ak sa tam proste už neukážeš aj keď by si mala výpoveď k 11.9. tak možno si nájde nejaké paragrafy, ktoré by uplatnil.

katwenka
autor
3. sep 2023

@gejb ano mohla som dat to dňa na deň, ale chcela som aby mal čas nájsť si náhradu. Lenže on sa k tomu postavil tak, že ten posledný týžden mi da pekne vyžrať. A ze keď si nájde náhradu skôr, nemusim už vôbec chodiť. Proste urazene ego.

gejb
3. sep 2023

@katwenka tak skus vyžiadať tu dovolenku, naznačila by som mu ze takto aspoň ušetrí a nebude ti ju musiet preplácať..

mogaa
3. sep 2023

@katwenka máš nárok na toľko dovolenky? lebo máš nárok len na alikvotnú časť dovolenky....si v skúšobnej dobe, nie je o čom.....môžeš odísť zo dňa na deň, hoci si dala "výpoveď"....alebo sa hoď na PN....pozri ak ti bude robiť napriek, ďaľší deń si daj paragraf a potom podľa situácie a uváženia PN....

martul
3. sep 2023

Píšu tu baby že máš nárok po 60 odpracovaných dňoch, ale pozor aj to len na pomernú časť z ročného nároku!. A s dovolenkou disponuje zamestnavate, takže podľa mňa s dovolenkou nepočítaj.

martul
3. sep 2023

@gejb nemá toľko nárok určite.

gejb
3. sep 2023

@martul môže mať, je to 5 pracovných dní a to za 3 mesiace nazbiera.

melanta
3. sep 2023

@gejb nazbierala by sa ak by robila od januára, ale ona nastúpila zrejme 11.6. takže má len adekvátnu časť roka a z toho len 3 mesiace.
@katwenka dones zajtra ukončenie pracovného pomeru k 4.9. a viac nerieš. Pomstiť sa ti môžu chcieť, ty ich potom môžeš nahlásiť na inšpektorát práce ak nedostaneš mzdu. Ale vo väčšine prípadov sú to len kecy, chcú rečami vyvolať obavy aby tam človek ostal.

katwenka
autor
3. sep 2023

@gejb na páske mam 25 hodín zostatok dovolenky