Ahojte, som vedúca menšieho kolektívu, nemáme personálne oddelenie a tak výberka a aj výpovede riešim ja. V minulosti som riešila len jednu výpoveď, ale ten druhý to tušil a bolo to viac menej o dohode.
Aktuálne máme zamestnanca, ktorý jednak neplní svoje pracovné úlohy dobre - chcela som tomu dať šancu a opakovane na to slušne upozorňujem, že máme zaužívané postupy a dohody - aj tak si robí po svojom.
Na druhej strane nezapadol do kolektívu, po mesiaci je dosť drzý k ostatným kolegom. Ku mne sa správa slušne.
Dali by ste takému človeku ešte šancu alebo by ste ho vyhodili?
Dostal niekto z vás výpoveď v skušobke? Ako to prebiehalo?
A ako to prebieha? Dáš mu papier, že k dátumu takému a takému mu končí jeho pracovný pomer v skúšobnej dobe, odporúčam poslať aj poštou doporučene. Oznámiš mu dôvody, aby mal možnosť v budúcom zamestnaní zmeniť svoj postoj. Čo sa týka dôvodov, oznamovať mu ich nie si povinná, ale ja som to vždy robila.
Ahoj, ja som tak dostala vypoved teda ukoncenie PP (netusila som to) proste som si nesadla so sefom (majitelom) a vyuzil to ze som bola PN tyzden kôli zapali pluc, a hned po skonceni PN som sa vratila do prace vsetko urobila a po skonceni dna a vybavenia vsetkeho mi dal vypoved na stol podotknem bol to posledny den v skusobnej dobe 🙂 … zaroven, ja mam skusenost s skoncenim PP v skusobnej dobe, bola som manazerkou obchodov so sperkami, bohuzial, nie kazdy zamestnanec bol na taku pracu vhodny.. tak ako ty mozes ukoncit PP, tak ho moze ukoncit kedykolvek aj on a necakane … Je na tebe, ci pojdes za nim a sa dohodnete ze bude lepsie to proste ukoncit, mozes to urobit okamzite alebo sa dohodnite do konca tyzdna.
Adios
ja uz po vsetkých skusenostiach by som pustila v skusobnej dobe, ak neplni ulohy, je drzy. Mne to uz za tie konflikty a nervy nestoji... Ak clovek nevie byt v pohode aspon pocas zaucania - kde sa mu ostatní venuju, tak to je jeho osobnostná črta a tazko sa s tym dá nieco urobit. takze jednoznacne ukoncenie PP v dobe skusobnej.
s takýmto ignorantským drzáňom sa radšej rozlúčte, lebo časom kvôli nemu môžu odísť kvalitní pracovníci. Všetci vieme, že pracovná atmosféra je veľmi dôležitá.
nejde o vypoved ale o ukoncenie PP v skusobnej lehote a ta sa dava bez odovodnenia. Ja dost dobre nerozumiem. Mas cloveka, ktory nezapadol do kolektivu, je drzy a navyse neplni pracovnu napln. A to v skusobnej dobe. Nic v zlom, ale co to bude, ked bude mat zmluvu na dobu neurcitu? To Ti bude skakat po hlave?
Pokial by si mala pochybnosti, je moznost predlzit skusobnu lehotu, ak je to zakotvene v zmluve, ale konkretne v tomto pripade by som asi nevahala.
nemusis mat dovod, staci ked mu oznamis, ze bohuzial, nie si spokojna a viac chodit nemusi. Pisomne sa ukonci PP v skusobnej dobe. A ano, mozno by som mu este raz dohovorila a pocklala 2tyzdne ci sa nieco bude diat (nespomenula by som vypoved ale vobec) a ak by som nebola spokojna, kolektiv tize nie, tak by som nevahala a pp ukoncila, po skusobnej budes mat problem sa takeho zamestnanca zbavit. Cize to nech ta motivuje ukoncit to cim skor...
ukonci to v skusobnej dobe staci oznamit a hotovo
S takým človekom by som sa rozlúčila.. ak mu bolo už niekoľkokrát povedané..a bezo zmeny.. tak v tom prípade dovidenia... radšej ho prepustiť v skušobnej dobe ako ukončenie pomeru..ako potom ak by ste si ho tam nechali. ked ma človek taký pristup počas skušobnej doby...tak aký bude mať už ked si ho nechate?
Ak si ho už na nedostatky upozorňovala a on žiadna zmena, tak by som to skončila v skúšobnej dobe.
V skúšobnej dobe sa nedáva výpoveď. Ide o ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobre. To ako prvé, ako vedúca, ktorá to bude riešiť, nazývaj situácie tak ako je právne správne. Ak si vedúca a nie si spokojná s výkonom, nemáš slušne upozorňovať. Máš človeku na rovinu povedať, s čím si a s čím nie si spokojná a aké zmeny očakávaš a či k tomu potrebuje pomoc. Rovnako by som mu oznámila, že sa mi nepáči jeho komunikácia s kolegami, potrebné je povedať čo konkrétne.Ak to ignoruje a ak nezapadol do kolektívu, ukončila by som to. Ak niekto nezapadol do kolektívu a bl drzý ku kolegom, ukončila som to aj keď pracovne som super. Pretože taký človek môže neskôr spôsobiť odliv kolegov, ktorí nebudú chcieť s ním robiť a ani nebudú chcieť robiť s vedúcim, ktorý to toleruje.