mile zienky. poprosim vas o radu. je to trosku komplikovanejsie tak dufam ze to pochopite spravne. chceli by sme si trosku privylepsit financne tak priatel by chcel nastupit na matersku dovolenku a popri tom chodit aj do prace. a tu je hned prva otazka.da sa to? mohol by popri materskej pracovat? /dcerka ma 9 mesiacov/. tym padom by som ja nastupila tiez do prace.ale nakolko moje miesto je zrusene z organizacnych dovodov dostala by som vypoved a odstupne.a tu je dalsia otazka. mozem dostat vypoved? uz tym padom nebudem na rodicovskom kebyze priatel poberal materske. mala by som teda v plane vziat si den dovolenky. zvysnu preplatit a vysla by mi na pol roka pekna podpora v nezamestnanosti. co vy na to? da sa to takto? dakujem za vase odpovede a rady.
@3009 ďakujem za odpoveď.uz som si to popozerala na nete.ze jedine rodicak by dostával a pracoval by.ale nakoľko jemu vyjde aj nárok na matersku tak by asi potreboval potvrdenie že si neuplatňuje nárok na materské.a nevies z čoho by mne vyrátali potom na up dávku v nezamestnanosti? Z odstupného? Jasom chcela vybrať deň dovolenky tak som rátala že z toho
@yoginko82 predpokladám, že ak má dieťa 9 mesiacov, tak si na rodičovskej dovolenke a nie na materskej, čo je z pohľadu vyplácania peňazí veľký rozdiel. Manžel môže dostávať peniaze za rodičovskú dovolenku a chodiť do práce a to do 3 rokov dieťaťa. Ty ak chceš nastúpiť do práce a zamestnávateľ tvoje miesto zrušil, tak ti vyplatí odchodné a dovolenku, ale už nebudeš čerpať žiadnu dovolenku. Na úrade práce by si sa mohla prihlásiť.