Viete mi niekto poradiť ako to je s tým, keď som dala výpoveď a končí mi pomer 30.9… lenže do novej roboty nastúpim cca medzi 7.10 alebo 9.10. Kedy sa mám hlásiť na úrad? Pripadne mám sa hlásiť? Keď nechcem platiť ako samoplatca? Teda aký mám čas na to?
No ja by som si radsej tych 30€ ci kolko zaplatila ako vybavovala papierovacky na UP.
Ja som tak bola mesiac na úrade. A v pohode. Vypísala som to tlačivo, odovzdala a o týždeň som prišla podpísať papiere a zároveň dala pracovnú zmluvu prefotenu a vybavené. Už som tam viac nešla a nastúpila do novej práce.
@sajinkaa Ak si občan podá žiadosť o zaradenie do 10 kalendárnych dní po skončení zamestnania alebo po ukončení DPN
(Vyhľadanie vo vyhľadávací, trvanie 2 sekundy).
Ak nie si chorá, nechceš znauzivat a vymýšľať si, že si chorá, nebudes zamestnaná a nechceš si platiť poistenie sama, tak áno, treba sa hlásiť na up, tento čas ti nikto ZP neplatí.
Ja som tak raz mala, koncila som k 30.9. do novej prace som nastupovala 9.10. Na tych par dni som bola na UP. Ale som tam prisla aj so zmluvou, ze novu pracu mam...
bud chod cim skor, nech mas pokoj, alebo si zaplat za tie dni ZP a neries.
@amelie2017 aké papierovačky? Vypísala som tam niečo,pani sa opýtala,či si to pôjdem na sociálku zaniesť ja alebo to majú urobiť oni,povedala som,že oni,odišla som a to bolo všetko.
Ak sa nezaevidujes , musíš si zaplatiť zdravotne za dane dni. A ináč nechápem čo ti tu radia za blbosti že netreba, veď to môže robiť aj pár stoviek za 7 dni na podpore
@katulienkax koľko sa platí na 5-7 dní? Ne 5 dní mi ukázalo cca do 16€ môže to byť pravda?
Plný mesiac je nejakých 97 eur tusim
aký máš problém ísť na ÚP 1.10.?