Výpoveď v práci a podpora

mitomi
10. jan 2016

Chcem sa opytat,dala som vypoved v praci,patri mi podpora?Od 2012 som na materskej,potom opät,materska a rodicovsky.Ake papiere potrebujem predlozit.Dakujem za kazdu radu.

inulienka11
10. jan 2016

Podla toho kedy si dala vypoved v praci

timea7
10. jan 2016

@mitomi
Na dávku v nezamestnanosti má nárok poistenec, ak v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie nezamestnaných občanov bol poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky (730 dní).

mitomi
autor
10. jan 2016

Teraz v marci mam vypoved.

mitomi
autor
10. jan 2016

@timea7 poistenie v nezamestnanosti je co?

mitomi
autor
10. jan 2016

@inulienka11 teraz v marci 2016

inulienka11
10. jan 2016

Tak by si mala mat narok

mitomi
autor
10. jan 2016

@inulienka11 dakujem pekne.

inulienka11
10. jan 2016

Ked ti bezala pracovna zmluva pocas rd tak mas narok.mne sa skoncila pred nastupom na rd a je tam lehota dva roky aby sa to vycerpalo

mitomi
autor
10. jan 2016

Ano,normalne som bola zamestnana na dobu neurcitu od roku 1.10.2008 az doteraz.

mitomi
autor
10. jan 2016

@inulienka11 Ano normalne som bola zamestnana na dobu neurcitu od roku 1.10.2008 az doteraz.

julka21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mitomi
autor
10. jan 2016

@julka21 Lebo je tam 3 zmenna prevadzka a pri 2 detoch sa neda.

gapa
10. jan 2016

@mitomi výpoved ozaj si ty dala výpoved alebo podpísala dohodu. Budeš čerpať aspon 1den dovolenku??? prečítaj si tu témy o podpore a možnosti jej zvýšenia. Škoda, že si sa neporadila predtým.

mitomi
autor
11. jan 2016

@gapa Ja mam dovolenku este 37,5 dna.Co navrhujes ty!Ja som este vypoved nepodala,

gapa
12. jan 2016

@mitomi ýýprečítaj si tu niektoré témy o podpore. Podla konkrétnych dátumov dohodnúť sa na ukončení pp dohodou po pár dnoch čerpania riadnej dovolenky, ak chceš vyššiu podporu, aby si mala na 1kalend.den trania pp po ukončení rodič.dovolenky cca 58eur a nekončiť pp prvého druhého v mesiaci. Potom nezabudnúť doričšiť aj soc.poistovnu (najneskôr den po ukončení pp, dať spätne odhlášku dnom ukončenia rodič.dovolnenky a prihlášku od prvého dna bez prac.pomeru+kopia RL, robiť si kopie+založiť do dôchodku)

mitomi
autor
12. jan 2016

@gapa Dakujem za info,precitala som si o podpore.🙂

gapa
12. jan 2016

@mitomi ešte tolko, že predpokladám nerobila si na dohodu, alebo nemala dobrov.poistene v nezam. v období 2roky pred zaevidovaním, to by ti totiž značne znížilio podporu!!!

mitomi
autor
12. jan 2016

@gapa Nie mala som trvaly pracovny pomer na neurcito.Ja so od roku 2012 na materskej,potom rodicak,po roku zase materska a rodicak.

mitomi
autor
21. jan 2016

@gapa Ahoj,teraz uz to mam iste.Ku 31 marcu mam vypoved,a 5 dni dovolenky mi preplati.Budem mat dobre ku podpore!

gapa
21. jan 2016

@mitomi takže ešte raz. si zamestnaná na dobu neurčitú. Bola si na md1 rd1 md2 rd2, (be pn či vykonávania práce či čerpania dovolenky medzitým) teraz ti končí rodič.dovolenka kedy???? (3roky dieťa má), nemala si v období 2 roky spät žiadne poistenie v nezam. (dohoda, dobrov.poistenie v nezam), len čerpáš RD, nič iné.
A to podstatné, kedy teda končí RD a kedy čerpáš riadnu dovolenku? si písala, že máš viac dovolenky. Lebo ak ti len preplatí bez čerpania, to ti k vyššej podpore nepomôže. Treba aby si po ukončení RD (obvykle dosiahnutí 3rokov, ak nepožiadaš písomne inak+treba mať radšej podpísané prevzatie toho, že si tak žiadala do xx.xx.xx čerpať rodič.dovolenku). Ak sa ti totiž neobnoví poistenie v soc.poistovni, tak nie sú odvody na poistenie v nezam. a podpora sa vyráta z obdobia 2roky pred RD1.

mitomi
autor
21. jan 2016

Teraz ma mala 22.3.2016 3 roky.Nie len RD.Rodicak mi konci 22.3.2016 a do 31 marca tj.5 dni dovolenky.33,5 dni dovolenky mi este preplati.

mitomi
autor
21. jan 2016

@gapa Teraz ma mala 22.3.2016 3 roky.Nie len RD som mala.Rodicak mi konci 22.3.2016 a do marca tj.5 dni dovolenky budem cerpat lebo vypoved mam k 31.3.2016. Ostala mi dovolenka este 33,5 dna a tu mi preplati. 🙂

gapa
21. jan 2016

@mitomi ok, takže ukončenie pp máš 31.3. (pozor, výpoved je niečo iné, nie den kedy končí pp, pri výpovedi plynie ešte výpovedná lehota, to pre presnost, tebe končí pp dohodou). O tom poistení v soc.poistovni som užpísala, nezabudni, lebo sa to nedá prihlásiť ani den spätne (odhlásiť sa dá)

mitomi
autor
21. jan 2016

Nie vypoved som podala teraz v januari a plynie mi vypovedna doba 2 mesiace cize do 31.3.2016.

mitomi
autor
21. jan 2016

@gapa Nie vypoved som podala teraz v januari a plynie mi vypovedna doba 2 mesiace cize do 31.3.2016.

mitomi
autor
21. jan 2016

@gapa To poistenie v soc.poistovni kedy mam ist,to co je!

gapa
21. jan 2016

@mitomi ok, takže predsa výpoved. Po pôrode si si nedávala prihlášku aby si bola dôch.poistená štátom. Ak nie, tak sa ti obdobie čerpania rodič.dovolenky neráta do dôchodku. Možno si len zabudla, že si niečo podávala. Ak si podala, tak treba odhlášku do 8dní oficiálne, lebo ti vznikne dôch.oistenie zamestnanca počas čerpania riadnej dovolenky. A nanovo po ukončení pp zase prihlášku, tá sa nedá dať ani den spätne. Takže ak chceš byť poistená od 1.4., tak treba podať prihlášku najneskôr 1.4. Odporúčam si robiť kopie prihl. aj odhlášky, dať si opečiatkovať prevzatie soc.poistovnou a založiť do dôchoku. A nezabudnúť na odhlášku. Prílohou prihlášky je aj kopia rodného listu dieťaťa +prehlásenie o riadnej starostl. o dieťa.

janova1
21. jan 2016

@gapa Dobry den, mam podobnu situaciu ako mitomi, chcem Vas poprosit o radu, nakolko sa evidentne vyznate v teme. Som zamestnaná na dobu neurčitú, od roku 2012 som na md1 rd1 md2 rd2. Pocas rd1 som nebola asi rok doch. poistena statom, pretoze som kvoli neinformovanosti neskoro podala ziadost.
22.9.2016 bude mat druhe dieta 3 roky, takze mi konci RD2. Otazka je, kedy a k akemu datumu mam podat vypoved (kedze chcem ukoncit pracovny pomer a poberat co mozno najvyhodnejsiu podporu), a ake su potom moje povinnosti voci socialnej poistovni. Dakujem.

mitomi
autor
22. jan 2016

@gapa ok,dakujem ti velmi pekne,si mila,pomohla si mi.Taku osobu treba hladat.DAKUJEM.Pekny den,silvia. ☹

gapa
22. jan 2016

@mitomi 🙂 Ešte tým, čo som písala, nezabudni na odhlášku, to som myslela potom, ked si napr. nájdeš znovu prácu na prac.pomer či dohodu alebo dovrši 6rokv dieťa.