Výpoveď v práci

stazi28
4. nov 2024

Ako to je z výpoveďou.Momentálne som 4 mesiaci v práci.Ale mala by som možnosť nastúpiť do zamestnania v ktorom mám vyštudovaný odbor.Ak by som podala piatok výpoveď tak by som vedela nastúpiť pondelok do druhého zamestnania?Za odboveďe vopred ďakujem.

hsara99
4. nov 2024

Pokiaľ mas po skúšobnej dobre, výpovedná lehota ti plynie podľa zmluvy alebo podľa zákonníka prace.

teranus
4. nov 2024

mesacna vypovedna lehota, ktora zacne plynut od prveho dna nasledujuceho mesiaca

larinka552
4. nov 2024

@stazi28 ak podas vypoved v tomto mesiaci, tak vypovedna doba bude plynut nasledujuci mesiac, cize december. V januari mozes nastupit do novej prace. Tak je to vacsinou. Ale moze to byt aj inac.. a mozno sa mylim.

gelifil
4. nov 2024

mozes sa aj dohodnut so zamestnavatelom...potom aj v pondelok mozes nastupit

melanta
5. nov 2024

Ak chceš nastúpiť do nového zamestnania v pondelok, tak tento týždeň donesieš dohodu o skončení pracovného pomeru k piatkovému dátumu a budeš dúfať, že zamestnávateľ s tým bude súhlasiť (nie je povinný). Ak nebude súhlasiť, tak dáš výpoveď a platí čo písala larinka, čiže ak v novembri dáš výpoveď, december pracuješ a plynie ti výpovedná doba a od januára môžeš nastúpiť v novej práci.
Ak sa ti to nepozdáva, zamysli sa - tiež by sa ti nepáčilo, keby dnes prišiel šéf a povedal ti, že zajtra už nemusíš chodiť, lebo nastupuje niekto iný. Na tento účel bola skúšobná doba.