Výpoveď v práci

alllexis13
11. mar 2017

Prosim Vas,do kolko dni od ukoncenia pracovneho pomeru sa treba nahlasit na urade prace?Dakujem!

mia_von_prag
11. mar 2017

Do 7 dní. Ak sa nahlásiš neskor, budeš zaradená odo dňa nahlásenia sa.

Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 7 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania (pozri podmienky evidencie). Ak požiada o zaradenie po uplynutí 7 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.

zdroj
http://www.upsvar.sk/obcan/skoncil-som-zamestna...

mizu89
16. mar 2017

Ahojte potrebovala by som poradit.Minule mi volali z prace ze mi skoncila pracovna zmluva a ze trebalo by podpisat vypoved ze sa neoplati uzatvarat novu pracovnu zmluvu ked som este na RD.Ze ked sa vratim tak sa potom uzatvori nova zmluva.Takto mi povedala pani v telefone.Ale ja sa nepametam ze by som podpisovala zmluvu na dobu urcitu.Doma som bohuzial prac. zmluvu nenasla tak mam vlastne narok na kopiu.Otazka ked som na RD (do 16.10.2017)som vlastne v ochrannej dobe tak by ma vyhodit nemali az ked by som sa vratila po RD spet do zamestnania tak potom mi moze dat zamestnavatel vypoved.NIe?Ako to teraz je?

loginexistuje
16. mar 2017

Treba si pohladat PZ ak bola na dobu urcitu (nemusela byt stanovena datumovo ale napr. na zastupovanie na MD a pod) tak potom nejde o vypoved ale PP skonci standardne uplynutím doby.

Nie si v ochrannej lehote ak si na RD.

Chod a daj si urobit kopiu PZ a podla toho co tam bude sa treba zariadit

mizu89
16. mar 2017

@loginexistuje Dakujem a este som sa chcela spytat zmluva bola platna od asi 1.3.2014 a 1.5.2014 som isla na PN.Cize som odrobila 2 mesiace.mala by mi tam osta nejaka dovolenka nie?Mam 27r cize mam narok na 20 dni dovolenka za kalendarny rok.Na mesiac to je 1,5 dna cize za 2 mesiace by to mali byt 3 dni.Tie by mi mal preplatit nie?