Dali by ste vypoved v praci keby vam praca nevyhovuje z finančneho hladiska alebo dochadzania a pod. aj keby ste nemali istú 2. náhradnu prácu a ostali by ste potom na urade? Alebo co ak by ste nieco nasli ale chceli by nástup ihned a vypovednu mate 3mes?
Prečo máš VD 3 mesiace? Tak ste sa vyslovene dohodli? Lebo podľa ZP je VD pre zamestnanca štandardne 2 mesiace.
A najskôr si nájdi prácu a potom daj výpoveď. V novej práci sa dá vždy dohodnúť, že nastúpiš po skončení VD. Ešte sa mi nestalo, že by ma vybrali a netolerovali VD.
nie, najskôr by som si prácu našla a až potom dávala výpoveď
Záleží ako si na trhu práce žiadaná. V BA si IT alebo účtovník nájde prácu do týždňa. Zas 2 mesiace sú dosť dlho, aby si si niečo našla. Ak sa toho bojíš, že nenájdes, tak asi bude niekde problém a nakoniec v novej ďalšej práci to nebude ružové - čiže zas plat alebo dochadzanie.
Ak by som v praci vyslovene trpela tak vypoved a podpora. Pol roka je dost na najdenie nove práce, uplne prinajhrosom by som vzala aj horsiu a hladala popri. Ty musis vediet, ake tazke je v tvojej oblasti zohnat prácu, resp ci mas novemu zamestnavatelovi co ponuknut.
ja som dala vypoved a nemala som inu pracu... ale vedela som, ze ju pocas tej vypovednej najdem... aj sa tak stalo... potom som raz menila pracu sposobom, ze som odisla v skusobnej dobe, lebo som vedela, ze toto nie je ono...isla som na UP, na podporu a kym mi ta skoncila, tak som mala pracu druhu. Takze ano, dala som vypoved 2x v praci a pritom som novu este nemala
Kým nemáš istú prácu tak by som nedával výpoveď .So zamestnávateľom sa môžeš skúsiť dohodnúť že skončíš vtedy a vtedy..