Ahojte, chystam sa v praci dohodnut so zamestnavatelom o ukonceni PP dohodou. Syn bude mat 3 roky 22.1. Chcela by som maximalnu. (O cerpani dovo viem). No, co v opacnom pripade? Ak zamestnavatel nebude suhlasit. Co potom, aby mi vysla maximalna? Vezmem vypoved ja s tym, ze vypovedna lehota bude 2mesiace, cize mam uviest datum na vypovedi k 1.12. (dorucenim do konca novembra) a dalej? Dakujem pekne za rady
@majusqa77 dakujem za rychlu odpoved. Este mam otazocku ❤️ .
Nastup po RD mam 23.1. ak nechcem nastupit, tak mozem tie zvysne dni do konca mesiaca cerpat dovolenku alebo nastupit na PN? Co spravit, aby som nieco "nepobabrala" ohladom maximalnej. Dakujem
Nemusíš tam uvádzať žiaden dátum, ku ktorému dávaš výpoveď. Ak dáš tento mesiac výpoveď, tak výpovedná doba Ti začne plynúť 1.12. a skončí posledného januára.
Dátum na výpovedi kedy si im oznámila výpoveď, daj novembrový a jednu kópiu ti podpíšu, že prevzali "list". Alebo tam nedaj žiadny dátum, ale aby oni dopísali že prevzaté xx.11.2023 a podpis/pečiatka toho kto prevzal. Normálne ako preberajú doporučené listy od poštárky.
Ak by tam bol dátum 1.12.2023 tak sa môžu tváriť že si im to vtedy oznámila a výpovedná lehota potom plynie 1-2.2024.
@vulka dakujem za odpoved
@maranco dakujem za odpoved
Ja som si dala dovolenku preplatit. Tak mi poradili na socialke. Plus 1 den dovolenky vycerpat
ak nebude zamestnávateľ súhlasiť s tým že 1-2dni čerpáš a ostatnú dovolenku ti preplatí, tak maximálnu nezískaš....a to ani čerpaním PN.....
ale je, zalezi od poctu dni dovolenky
@majusqa77 28dni
tak potom treba ukoncit PP najneskor k 31.1.
@majusqa77 ked podam ja vypoved a nastup mam po RD 23.1., tak, co potom s tymi dnami do 31.1.? Musim nastupit do prace alebo mozem vziat 9dni dovolenky abo ist do konca mesiaca na PN?
Dovolenka je o dohode so zamestnávateľom - bude ti ju musieť odsúhlasiť
@janagem to viem. Co som hovorila s byvali kolegynami, tak ze nebol problem s dohodou. Lenze to bolo pred 2rokmi. Ja chcem byt len pripravena, keby nahodou.
* byvalymi kolegynami
ano. ze davas vypoved k 31.1., pricom vypovedna lehota bude trvat od 1.12. do 31.1.