Výpoveď, tehotenstvo, maródka a materská

danuska7701
9. nov 2012

Prosím poradte mi,
K 01.11.2012 som dostala v práci výpoved po 15 rokoch s 3 mesačnou výpovednou lehotou z dôvodu,že už pre mna nemá prácu . Zo zamestnávateľom sme sa dohodli,že nevezmem odstupne,ale budem pracovať ešte 3 mesiace t.j. do konca 01/2013. Podarilo sa mi v oktobri otehotnieť (plánovane).Teraz by som to chcela urobiť tak, že potiahnem do konca 11/2012 od 12/2012 pôjdem
na podporu a zároven v ochrannej lehote na PN-ku do materskej a vezmem odstupné za 2 mesiace (zamestnávateľ by mi to umožnil).
Myslite si,že to môžem takto urobiť ? alebo ako ináč by som to mala vyriešiť ? A ešte jedna otázka,budem mať potom nárok na materský príspevok ?
Dakujem za odpovede, dufam,že som napísala všetko podstatné...

inviav
9. nov 2012

Podla toho co pises, tak datum porodu by si mala mat v july. Ked teda ukoncis pracovny pomer ku koncu roka 2012, tak samozrejme budes mat narok na matersku, lebo ked si uz tehotna, tak mas ochrannu lehotu 8 mesiacov. Bezohladu na to, ci pojdes na PN-ku alebo nie, tak matersku dostavat budes. Nic by som na tvojom mieste inak neriesila. Jedina vec, co sa da este urobit je, ze ak by ti z roku 2012 vychadzala mensia materska, tak ze by si sa este v roku 2013 zamestnala na minimalne 3 mesiace a potom by sa ti ratala materska z toho.