Ahojte..chcela by som sa prosim spytat, som na rodicovskej dovolenke a mam buduci mesiac nastupit do novej prace...este mi ale trva pracovny pomer z prace pred narodenim dietata...vec sa ma tak, ze so sefkou nemam dobre vztahy, lebo som vaznejsie ochorela a necely rok pred materskou som bola PN..a ona to nevedela pochopit...nechcem sa s nou stretnut a tak moja otazka znie ci mozem dat vypoved dohodou poštou? Neviem ako to je s dovolenkou, ci mam nejaky narok na preplatenie, tak ci mam uvadzat aj cislo uctu do tej vypovede? Velmi pekne dakujem za rady...ak mi napisete aj nejaky postup ako to mam spravit, budem naozaj vdacna...ak by ste poznali cely pribeh, pochopili by ste, preco sa s nou nechcem stretnut zoci voci
Tak ti hádam nebude robiť problém.
@bubuzu tak som myslela, zeby som dala vypoved k 31.3. teraz...
A aku mas vypovednu lehotu? Vypoved postou mozes poslat, ale zacne ti plynut vypovedna lehota. Mozes to vykryt dovolenkou, ak jej mas dost.
a co takto sa otriast a normlane zavolat a povedat, ze teda uz nenastupis po RD (nemysli ze sa bude hnevat, bude rada) a ci jej staci poslat ziadost o ukoncenie pP, ze po RD nenastupis uz, alebo vypoved a ukoncenie k 31.3...? Vsetko sa da dohodnut. Nie ako nechcenu osobu ta nebude drzat na silu v praci a platit ta. Pre nu to, ze das vypoved je maximalne vyhodne.
Do vypovede mozes napisat ak si menila cislo uctu, ze pripadne vysporiadanie ich zavazkov nehc poukazu na ten a ten ucet. To kolko mas DV nik nevie, kedze klasika, zalezi od datumov, kolko si bola PN, odkedy dokedy, aky bol zostatok predtym dovolenky...
ak chces skoncit PP k 31.03.2024, tak to nie je vypoved, ale dohoda o skonceni PP, a s tym musi suhlasit aj zamestnavatel
@liz_lemon dakujem vsetkym...snad mi nebude robit problemy
Dokedy ti trvá rodičovská dovolenka?
Ak chceš skončiť pp k 31.3. môžeš poslat dohodu o skončení pp poštou (2 vyhotovenia z tvojej strany podpísané). Predtým, ako radia, by som zavolala.
Nevyčerpanú dovolenku ti ma povinnosť zamestnávateľ pri skončení preplatiť.
Výpoveď (iba) z tvojej strany by bola spojená s trvaním vypovednej doby, ktorá začne plynúť po doručení od nasledujúceho mesiaca.
Taký spôsob, že len ty SAMA sa rozhodneš k nejakému dátumu skončiť, právne neexistuje.
@tiika do oktora 2025 mi trva rodicak
@tiika sefka mi nedviha...tak poslat mail?
Myslim poslat mail o upovedomeni ze chcem poslat postou dohodu o skonceni PP
Môžeš byt zamestnaná u aktuálneho zamestnávateľa, čerpať tam rod.dovolenku a pracovať u iného zamestnávateľa + poberať rod.príspevok. Alebo ten prac. pomer ukoncit, času do októbra 2025 máš skutočne vela.
Ak šéfka nedvíha a ani nezavolá naspäť, netrápila by som sa tým. mozes poslat dohodu o skončení a (ak by ti ju podpísanú nevrátili) zaroven poslat i výpoveď (ktora v prípade nepodpísaný dohody bude po doručení platna určite). PP by sa v tom prípade skončil po uplynutí vyp.doby.
@tiika len do novej prace ma ziadaju kopiu zapoctoveho listu z poslednej prace
Dobre, ale to nie je podmienka ani prekážka. Robia to tak asi štandardne, i keď ja to nepytam. Nevidím na to dôvod.
Povedz, že si stále zamestnaná a momentálne riešiš ukončenie, čerpáš tam teraz rodičovskú dovolenku. Oni s tým skutočne nemajú mat aké komplikácie.
@tiika super velmi pekne Vam dakujem za vsetko
Výpoveď dohodou neexistuje. Buď dáš výpoveď a potom ale musíš ešte ostať pracovavať podľa toho akú máš v zmluve výpovednú lehotu. Alebo ukončíte prac.pomer dohodou k nejakému dátumu, s tým ale zamestnávateľ môže ale aj nemusí súhlasiť.