Ahojte,nedostala som výplatu od firmy kde pracujem.Chcem podaj výpoveď,z dôvodu neschopnosťi platenia.Prosim o radu ,vzor ako napísať výpoveď +paragraf . ďakujem
Ešte raz zdôrazním, že nie výpoveď, ale oznámenie o okamžitom ukončení pracovného pomeru.
@melanta len ta poopravim, je to 15 dni od splatnosti, nie vyplatneho terminu.
@citroenpicasso cize ak nemate v pracovnej zmluve alebo kolektivnej zmluve urcenu splatnost mzdy (nie vyplatny termin) plati, ze mzda je splatna do konca nasledujuceho kalendarneho mesiaca a k tomuto datumu si treba pripocitat 15 dni. Vtedy mas podla zakona moznost ukoncit PP okamzite.
@melanta ďakujem
@nelca84 takže,pracovnej zmluve mám výplatu 20 deň v mesiaci,musím počkať do konca mesiac,a ešte +15 dní,takže najskôr môžem podať oznámenie o okamžité ukončení pracovné pomeru 15 mája?
@citroenpicasso 16. maja
Opravte ma ak sa mýlim, ale je aj taka možnosť, ze ak ti zamestnávateľ nevyplatí mzdu, tak môžeš požiadať o jej vyplatenie a plus k tomu dvojmesačnú mzdu.... aspoň tak to bolo niekedy, riešil to moj bývalý a jeho švagor, tuez dávali výpoveď kvôli nevyplateniu mzdy a dostali ďalšie sve výplaty k tomu.
Alebo sa zmenil zákon?
@nelca84 ďakujem
Keď chcem odísť skôr ,napr.od 1 mája?
@citroenpicasso jedine dohodou
@nelca84 "super"
Kočky veľmi pekne ďakujem za radu
Ahojte,ešte jedna otázka: chcem ísť na PN,firma do budúceho týždňa začne rozdávať výpovede.Mám počkat na výpoved ,až potom ísť na PN,alebo ešte pred tým ako by som dostala výpoveď? Ďakujem
Môžeš oznámiť okamžite ukončenie pracovného pomeru z dôvodu §69, odstavec 2, písmeno B. Čiže mzda nebola vyplatená do 15 dní po stanovenom termíne. Čiže ak máš v pracovnej zmluve 10 deň v mesiaci, tak môžeš dať ukončenie 26. Ak nemáš v pracovnej zmluve dátum, tak zamestnávateľ má nárok poslať mzdu do konca nasledujúceho mesiaca a následne 15 dní ešte.