Dobrý deň. Manželka je druhý rok na rodičovskej. Zamestnávateľ jej oznámil, že buď sa teraz vráti do práce, alebo jej miesto zruší a dostane výpoveď. Má na to právo?
@lucijalucy nie je pravda že jedinou možnosťou je zrušenie firmy...
https://www.akmv.sk/vypoved-z-dovodu-zrusenia-z...
@teranus vsak ked chce da jej vypoved tak ci tak…
@mima1608 aj počas RD. Zmena v zákonníku práce.
@andreakotesova tak o tomto som nevedela, vďaka za opravu ☺️
Ďakujem za odpovede. Aj som manželke hovoril, že to takto bude. Je to veľká prosperujúca firma, ktorá len tak neskončí.
Len v prvom rade treba rozlisit ci da zamestnavatel Vypoved alebo Dohodu o ukonceni. Pretoze Dohodu moze dat aj pocas trvania RD, momentalne tuto situaciu riesim aj ja a volala som si aj na inspektorat prace
@teranus pravdepodobne s ňou neboli spokojní, lebo dnes si každý drží šikovných ľudí.
@zmrzlinka2021 vobec nemusis mat pravdu, miesta sa obsadzuju, preobsadzuju a riesia aktualne - ona je prec, niekto iny je na jej mieste a zamestnavatel bohuzial nepotrebuje zeny na/po RD. Aj ked sa vrati je predpoklad ze bude vela vymeskavat cize lesie si nechat na jej mieste muza, starsiu zenu atd. A pritom s jej pracou(kym pracovala) mohli byt uuuuplne spokojni. Ale mala tu drzost ist na MD.....
@zooeynka my sa o tie ženy práve bijeme, lebo sú kvalitné a spravia veci aj doma, keď sú s dieťaťom. Dnes je mega problém nájsť šikovného človeka
@zmrzlinka2021 kto je to "my"?
@teranus Na mňa toto tiež skúsil zamestnávateľ, ale teda môj mi rovno domov poslal výpoveď. Nie, manželka je v ochrannej lehote. Nemôže ju vyhodiť. Zamestnávateľ je povinný držať jej miesto. Jedinou možnosťou je zrušenie firmy, vtedy by mohla dostať výpoveď.