Výpoveď počas rmaterskej

lucia211
25. aug 2017

Ahojte, prosim vas uz rok a pol som na materskej dovolenke, pri mojom zamestnavatelovi som stale evidovana ako zamestnanec ale ! Zamestnavatel zrusil moje pracovne miesto pocas mojej MD, teda poslal mi list ze pri navrate do prace mi daju automaticky vypoved. Ale nejde ani o to ako...teraz sa mi pritrafila ina praca, mala pojde do jasli no a ja chcem vediet ake mam povinnosti voci mojmu staremu zamestnavatelovi. Poslat mu vypoved a zaroven poziadat o preplatenie zostatkovej dovolenky? Dakujem za kazdu odpoved...

lilienlukacs
25. aug 2017

Ahoj, ja by som na tvojom mieste nastupila do novej prace a pockala aby mi dali vypoved cim by si mala ziskat nejake odstupne. A potom by som nastupila do novej prace🙂

lucia211
autor
25. aug 2017

No len vies taka ponuka sa neodmieta....😊

ikonica
25. aug 2017

@lucia211 mozes mat dva pracovne pomery sucasne teda ak sa nejedna o nejakych konkurentov... fakt by bola skoda prist o to odstupne....

katarinamarkova
25. aug 2017

@lucia211 ak ti to aktuálna prac. zmluvy nezakazuje, môžeš mať aj xy ďalších prac. pomerov zároveň.

lucia211
autor
26. aug 2017

@ikonica
@katarinamarkova dakujem pekne, to je super teda 😊 myslela som si zesa to vztahuje len na prac. pomer na dohodu, takto je to super 😊 s odstupnym.by ma to mrzelo samozrejme no ozelela by som ho koli tejto praci ale ked nemusim 😊

ikonica
26. aug 2017

nemisis... ak tym neporusis nejake casti zmluvy v predchafzajucej praci... kludne tam ostan nahlasena a nastup do novej prace... ked ti skonci rodicak, v starej praci ta prepustia aj s odstupnym, kedze ti neponukli ine miesto a tvoke bolo zrusene....

majka99999
26. aug 2017

@lucia211 vsak ohlas, ze sa vracias a vybavis to hned 😉

zuzka_puska
26. aug 2017

aj ja som to urobila tak, ako pisu vyssie zienky.... Mala som prac.pomer u zamestnavatela, bola som na RD...naskytlo sa mi nieco lepsie, nastupila som tam.... A vypoved som dala v prvych dnoch, od nastupu do novej prace. Takze cca 2 tyzdne som mala 2 zamestnania sucasne, papierovo.... Kedze vy vypoved dostanete, nejdete ju davat sama, mate narok na odstupne, ktore vam stary zamestnavatel vyplati v prvom vyplatnom termine od podpisania vypovede, spolu s dovolenkou, na kt. vam pocas materskej vznikol narok.

lucia211
autor
28. aug 2017

@zuzka_puska
@majka99999
@ikonica Ste super, ďakujem vám veľmi pekne. No ako dovolenku mám aj starú a aj novú počas MD a teda aj odstupné...teda ak si nevymyslia niečo kde by ma zamestnali, o čom silno pochybujem...