Výpoveď počas PN

30. máj 2023

Ahojte, momentálne som dlhodobo na PN s tým, že na moje miesto nastupuje nová zamestnankyňa. Mám zmluvu na TPP na dobu neurčitú a odpracované 4roky u tohoto zamestnávateľa.
Dnes mi zamestnávateľ volal, že v piatok sa mám zastaviť, že ekonómka vypracovala výpoveď. No pokiaľ viem, zamestnávateľ mi nesmie dať počas PN výpoveď, jedine že, by bola výpoveď z mojej strany, čomu nesúhlasím. Mám ešte 35dni dovolenky a nárok na odstupné, keby mi dá výpoveď zamestnávateľ po skončení PN.
V prípade, že by sme sa dohodli na výpovedi počas PN s tým že mi vyplatí odstupné, je možné po skončení PN poberať dávku v nezamestnanosti z UPSVaR?
Ako by sme postupovali v mojom prípade? Ďakujem za info .

bublinka1426
30. máj 2023

ako dlho si PN? pocas PN by nemal mat narok dat vypoved, jedine v skusobnej dobe, je to ine, vtedy vypoved moze byt zo dna na den...aj pocas PN..

autor
30. máj 2023

3 mesiace som PN, ako vravím, zamestnaná som 4roky, tak po skúšobnej mám dávno 😊

misana84
30. máj 2023

nie nemože Vám dať vypoveď...nic by som nepodposila- žiadnu dohodu a sudila sa. urcite vyhrate!

alex49
30. máj 2023

Nič nepodpisuj, si na PN a hotovo.

bublinka1426
30. máj 2023

nema podla mna narok, dat vypoved...mas viac moznosti,

ak teda si zdravotne nemohuca, mozes byt na PN aj rok. a on ti nemoze nic. ak ti to tvoj zdravotny stav nedovoluje pracovat...on ti urcite ale po roku tu vypoved zjavne da, to znamena ze mas narok na odstupne urcite a takisto plati vypovedna doba ( 2 mesiace, ale to asi pokryjes cerpanim dovolenky..) .,.alebo bude vludny, dohodnete na na rozviazani PP dohodou, a tam mas o mesiac odstupneho naviac tusim...a tam ale neni vypovedna doba resp dohodou mas vypoved ku dohodnutemu dnu plus musi preplatit tvoju neprecerpanu dovolenku co ti ostala , ak ju nebudes cerpat pred skoncenim PP ale toto vsetko musis mat na papieri PISOMNE........

a potom po ukonceni PN mozes ist na uspvar poberat podporu ak splnas podmienky na podporu....

misana84
30. máj 2023

a ak Vam pride vypoved pocas toho ako ste na PN pre Vas dobre

bublinka1426
30. máj 2023

@misana84 preco? akoze je to porusenie zakona a moze sa sudit? dakujem za vysvetlenie.

autor
30. máj 2023

@misana84
@alex49 aj ja som toho názoru, že nemá nárok mi dať výpoveď
@bublinka1426 som na PN pre úraz, mám ešte ďalšie vyšetrenia a plánované zákroky takže na PN ešte budem, veď toto sa mi nezdá, že mám ešte aj dovolenku aj nárok na odstupné keby mi dá výpoveď po ukončení PN ale takto počas PN s tým nebudem súhlasiť.

bublinka1426
30. máj 2023

tak ci mas dovolenku,neviem, to vidis na svojej VP..alebo napis na HR.
a na osdstupne mas narok zo zakona.

lucik194
30. máj 2023

nech Ta ani nenapadne prist do prace, si na PN, vtedy s tebou nemoze rozviazat pracovnu zmluvu, hlavne ked si doma tri mesiace.....

je tu pravna skupina, daj dotaz tam, su tam tieto prispevky

sasanka605
30. máj 2023

ak prides cez pn do roboty este si vyrobis problem a nepodpisuj nic, predpokladam ze ti chce dat podpisat dohodu

katkatonkova
30. máj 2023

Ak prídeš do práce....tak porušiš zákon... lebo počas PN môžeš tak max.k doktorovi....aby to na teba zo strany šéfa nebol podraz....

lulu8491
30. máj 2023

Nikam nechoď a nič nepodpisuj! Vyhodiť ťa počas PN môže iba vtedy keď bude ako dôvod uvedené zrušenie tvojej pracovnej pozície. Ak by sa tak stalo, treba dať podnet na inšpektorát práce (keďže vieš, že má už na tvoje miesto náhradu).

Pravdepodobne šéf chce, aby si podpísala Dohodu o skončení pracovného pomeru. Určite ju nepodpisuj, urobila by si veľku chybu

misana84
30. máj 2023

@bublinka1426 áno lebo je v ochrannej dobe… ak nepojde na pracovisko a príde jej domov postou výpoveď tak je to porušenie zákona a môže sa súdiť… a inak keby bola aj invalidná dôchodkyňa nemôže ju len tak prepustiť ale sú súhlasom úradu prace!mne po rodicaku dali výpoveď a nesplnila si ponukovu povinnosť, už je to na súde…

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spagetka66
4. jún 2023

nikam nechod nic nepodpisuj hlavne. Vypoved ti moze poslat aj postou a zacne plynut az po ukonceni PN. Nenechaj sa k nicomu dotlacit ignoruj musi ti vyplatit odstupne aj dovolenku ak ti chce dat vypoved. Len oni niekedy pripravia dohodu o skonceni pracovneho pomeru a snazia sa psychicky dotlacit zamestnanectvo k podpisu aby si nemuseli plnit svoje zavazky. https://www.pracujucachudoba.sk/ https://www.priamaakcia.sk/kategoria/pravne-info/