Výpoveď počas maródky

aniko92
14. júl 2016

Ahojte.potrebujem info že či môže zamestnávateľ dať výpoveď počas pn-ky...totiž to stalo sa my že manžel dostal výpoveď keď bol pn...

david93
14. júl 2016

ak mal zmluvu na dobu určitú tak áno, inak nie

majusqa77
14. júl 2016

@david93 ak ma zmluvu urcitu to nieje vypoved 🙂

alenah31
14. júl 2016

@aniko92 Práceneschopnosť neznamená univerzálnu ochranu pred skončením pracovného pomeru. Ak je pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí sa uplynutím dojednanej doby, aj počas PN-ky. Práceneschopnosť nebráni ani skončeniu pracovného pomeru dohodou, skončeniu v skúšobnej dobe alebo výpovedi danej zamestnancom. Napr. ak má štandardnú zmluvu na neurčito so skúšobnou dobou 3 mesiace aj počas tých troch mesiacov môže dostať výpoveď počas PN.

aniko92
autor
14. júl 2016

Na dobu neurčitú mal zmluvu

mysga
14. júl 2016

@aniko92 a po skúšobnej dobe?

aniko92
autor
14. júl 2016

Ano

mysga
14. júl 2016

@aniko92 a dôvod tam bol aky uvedeny?

evita68
14. júl 2016

Výpoveď počas PN nemôže dať..

evittam
14. júl 2016

@aniko92 To som aj ja zvedavá - na ten dôvod. Výpoveď mu mohli dať, ale s výpovednou lehotou, ktorá sa predlžuje o dobu PN.

mysga
14. júl 2016

Zákaz výpovede počas trvania dočasnej práceneschopnosti však neplatí bez výnimky a výpoveď počas trvania PN zamestnávateľ môže dať z nasledovných dôvodov:

a) keď sa zrušuje zamestnávateľ

b) keď sa premiestňuje zamestnávateľ a zamestnanec nesúhlasí so zmenou miesta výkonu práce v dobe, keď sa osamelá zamestnankyňa alebo osamelý zamestnanec starajú o dieťa mladšie ako tri roky, a v dobe, keď je zamestnanec pracujúci v noci uznaný na základe lekárskeho posudku dočasne nespôsobilým na nočnú prácu,

c) z dôvodu, pre ktorý môže zamestnávateľ okamžite skončiť pracovný pomer,

c) pre iné porušenie pracovnej disciplíny

Pre toto sa pýtam na dôvod.

aniko92
autor
14. júl 2016

Neviem lebo este neposlal zamestnávateľ výpoveď len zapocet rokov a aj tam uviedol nepravdivé údaje tak neviem ako ďalej

mysga
14. júl 2016

@aniko92 tak potom žiadnu vypoved platnu nema.

aniko92
autor
14. júl 2016

Ale teraz neviem čo ďalej ked že neviem nic vybaviť ani urad prace a uz ma prislub na druhé zamestnanie ale nevie sa pohnúť

mysga
14. júl 2016

@aniko92 a zamestnavatel co vravi? ked mu volate alebo tam idete

evittam
14. júl 2016

@aniko92 Tak ak nemá v ruke výpoveď tak ako vieš, že má výpoveď - niečo čo mi povie hocikto po telefóne bez platného papiera, ktorý vlastným podpisom a dátumom prevezmem bohužiaľ neplatí......

aniko92
autor
14. júl 2016

Len že na sociálnej poisťovne nám povedali že ho zamestnávateľ odhlásil ale na to aby sa mohol prihlásiť na urad prace potrebujem tú výpoveď na papieri a preto sa pytam či si toto môžu dovoliť

evittam
14. júl 2016

@aniko92 Nie, nemôže si niečo také dovoliť - tvoj manžel nemá nič v rukách - tak treba ísť za zamestnávateľom - ak sa nič nevyrieši, tak inšpektorát práce a hotovo!

aniko92
autor
14. júl 2016

@mysga ked mu manžel volal povedal že mu pošle tú výpoveď ale uz mesiac čakáme a nič...dovolenku mu preplatil ale zabudol na stravné lístky...

evittam
14. júl 2016

@aniko92 A ako ho mohol odhlásiť - to mu dal akože výpoveď zo dňa na deň?! Alebo ako? Celé zle. Niektorí podnikatelia si myslia, že si môžu robiť čo chcú......

evittam
14. júl 2016

@aniko92 ....a robia to hlavne preto, lebo ľudia si to nechajú - nehnevaj sa za úprimnosť....Ak mu aj dal výpoveď tak minimálne výpovedná doba je 1 mesiac - podľa odpracovaných rokov-čiže ho ešte nemohol odhlásiť keď je to mesiac....Ak ho odhlásil na základe dohody o skončení PP, ktorú tvoj manžel nepodpísal tak jednal protizákonne....

evittam
14. júl 2016

@aniko92 A stravné lístky zamestnancovi počas PN nepatria.

aniko92
autor
14. júl 2016

Tak že si manžel skočil po niečo do prace totiž to robil strážnika a bola tam jeho nadriadena a začala mu vyčítať že má vypité pričom si dal jedno pivo a pokiaľ ja viem počas voľna si môže robiť čo chce a ta mu povedala že musí podpísať výpoveď dohodou čo manžel odmietol a nechal sa vypísať na pn...

aniko92
autor
14. júl 2016

@evittam on mu nedaval ani počas práce

evittam
14. júl 2016

@aniko92 No tak to už len pýtať tú výpoveď, ktorú mu akože dali a na základe čoho....kým nemáte v ruke papier nič nespravíte....prípadne ako som už napísala podnet na inšpektorát práce....
A prepáč, ako prišla na to, že má údajne "vypité" - pochybujem, že na ňom to jedno pivo videla....
A ak si jeho zamestnávateľ neplnil zmluvné podmienky - tak ako píšem vyššie....

aniko92
autor
14. júl 2016

Bolo to cítiť a dala mu fúkať

evittam
14. júl 2016

@aniko92 A na základe čoho mu dala fúkať mimo pracovnú dobu?
No a ak má o tom zápis tak potom predpokladám, že má okamžitú výpoveď za hrubé porušenie pracovnej disciplíny - teda podľa toho čo má v pracovnej zmluve - ale predpokladám, že ako strážnik v žiadnom prípade nesmie nafúkať......

aniko92
autor
14. júl 2016

@evittam nemá o tom záznam a nemá okamžitú

evittam
15. júl 2016

@aniko92 No tak potom už platí len to čo som napísala vyššie....