Výpoveď po ukončení rodičovskej

danielamt
21. mar 2017

Ahojte maminky....Potrebovala by som poradiť....Cez leto mi končí rodičovská takže by som mala nastúpiť späť do práce.Len neviem či sa vrátiť 😏 rozmýšľam nad výpoveďou....Neviete ako to je keď dám výpoveď k dňu keď mi skončí rodičovská a pôjdem na úrad práce?Podľa čoho mi vypočítajú podporu? Ďakujem

bale1rinka
21. mar 2017

@danielamt ževraj to bude 50percent z tvojho platu ak si teda pred materskou pracovali pre nich viac ako 730 dní a teda mala zaplatené poistenie v nezamestnanosti...napr. ak si tam v tých rokoch bola niekde chorá napr. 2 týždne tak vtedy sa to poistenie v nezamestnanosti neplatí...

simona24
21. mar 2017

lepsie nastupit na jeden den do prace a vybrat zvysnu dovolenku, potom vyjde vyssia podora.

majusqa77
21. mar 2017

vypoved = 2 mesacna vypovedna lehota, ktora zacina plynut 1veho po doruceni vypovede.
rozviazanie prac.pomeru dohodou = k urcitemu datumu, aj v priebehu mesiaca

tabakmirka
21. mar 2017

Jasné, že môžeš dať výpoveď. A čo je to tam zlé ak takto rozmýšľaš? Lebo nebude si ľahké znova niečo nájsť. Doba je proste taká. Nebolo by lepšie ak by si aj nastúpila a potom si priebežne niečo hľadala? Tak by to bolo istejšie ako ukončiť a nemať nič.

danielamt
autor
21. mar 2017

@bale1rinka pracovala som tam pred prvou materskou rok,po 2,5 roku som sa vratila,pracovala zas cca 2roku a išla som zas na MD

danielamt
autor
21. mar 2017

@tabakmirka no vraj to tam je už hrozné (robila som vo veľkej firme) a sú tam dve zmeny.... Horšie bude keď budem mať poobednú....Ako to bude zvládať muž keďže robieva do 16-tej.Potom rýchlo pre malého do škôlky,pre dcéru do družiny....Učenie a ostatné povinnosti😒

stastnablcha
21. mar 2017

no ja by som napisala ziadost o to, aby som (ako matka maleho baba) mohla pracovat len na jednu zmenu. a pockala by som na to ci mi daju vypoved aj s odstupnym sami. isto bysom robila vsetko preto aby ma nechceli spet a vyplatili nieco 🙂 a potom vybrat aspon den dovolenky a sup na UP. tak bude najvyssia podpora. isto si vyber dovolenku aspon kusok..

evittam
21. mar 2017

@bale1rinka Preco vsade radis ked o tom nemas ani "sajnu"? A vypisujes blbosti. Same "ze vraj" a len tu zavadzas. Uz v inej diskusii ti to bolo vysvetlene.
@danielamt Ak si rozhodnuta odist tak dohoda o skonceni PP k druhemu dnu od skoncenia RD (t.j. ak ti konci napr.2.7. tak k 3.7.skoncenie PP dohodou), vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu ti preplatia=max.podpora.

evittam
21. mar 2017

@bale1rinka A tak este raz-ty nemusis mat zaplatene tie dni poistenia -napr.ak si PN a tvoj PP trva tak ti trva poistenie, taktiez trva aj pocas MD a RD ak trva PP-uz si to konecne pochopila.😉

evittam
21. mar 2017

@bale1rinka Cize ak pracujes od 1.1.-31.12. a z toho by si bola na PN,MD napr.pol roka tak stale mas 365dni poistenia,ktore trva.

evittam
21. mar 2017

@stastnablcha A tie dva mesiace vyp.lehota co?! Nemusi mat tolko dovolenky...Takze by musela aj nastupit a vtedy by uz max.podporu nedosiahla. Podpora by sa jej pocitala vlastne z tej cerpanej dovolenky a odprac.dni.😉

evittam
21. mar 2017

@stastnablcha A aj keby mala tolko dovolenky tak by nedosiahla max.podporu pri takejto vypovedi.

kinderya
21. mar 2017

@danielamt treba myslieť na to, že aj keď dáš výpoveď, tak pracovný pomer sa skončí až uplynutím výpovednej doby, ktorá je najmenej dva mesiace.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinderya
21. mar 2017

@miriam11 áno, ale iba ak bude zamestnávateľ súhlasiť 🙂

evittam
21. mar 2017

@miriam11 Vypoved dohodou neexistuje.😉

kinderya
21. mar 2017

@evittam určite myslela dohodu o skončení pracovného pomeru 🙂

evittam
21. mar 2017

@kinderya Ja viem😉.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
22. mar 2017

@miriam11 Nie nic nepotrebujem. To nie je o slovickach ale o vyzname toho co pises. To je vsetko. Ak niekto niecomu nerozumie a ty mu chces pomoct tak mu to treba vysvetlit poriadne a tak ako to v skutocnosti je.😉