Dobrý deň, chcem sa spýtať ako postupovať a načo mám nárok pokiaľ sa po skončení rodičovskej dovolenky rozhodnem dať výpoveď.vo firme pracujem od 01.02.2005 momentálne som na rodičovskej s dcérou , ktorá dovŕši 23.4.2015 3roky, nakoľko mi ju nevzali do školky a mám ešte aj staršieho syna, nemá sa mi o deti kto postarať.robila by som 12tky a manžel chodí na služobky. zvažovala som aj opatrovateľku,ale vychádza to veľmi veľa takmer trištvrte výpalty by bolo fuč.preto uvažujem , že dám výpoveď a budem si hľadať novú robotu.chcem sa spýtať či je možné dostať odstupné a keďže mi vznikol aj nárok na dovolenku mám si ju vyčerpať? prípadne bližšie info ako postupovať.ďakujem.
Presne tak, ako pise lentilkaza. Skus sa najprv poradit v praci, ci tam nie je mozna ina pracovna doba alebo polovicny uvazok. Co sa tyka odstupneho, zamestnavatel nie je povinny ti dat odstupne, ani ked ukoncite PP dohodou, skor sa tomu vyhne, pretoze nemusi.
Dovolenka bude automaticky preplatena, alebo si ju vycerpas (v tom pripade je to ako keby si bola este zamestnana na tie dni, ked cerpas dovolenku a zamestnavatel aj ty platite odvody)
Zamestnavatel dava odstupne iba ked on ukoncuje prac.pomer..takze kedchces odist ty,velmi s tym nerataj.alebo skus najprv prezistit,ci to miesto este je vobec k dispozicii a ,ak sa da,pockaj nech ti daju oni vypoved..🙂
vsetko zavisi od tvojej dohody so zamestnavatelom. ak das vypoved ty, narok na odstupne nemas. ale ak sa dohodnete na dohode, mozu ti vyplatit aj odstupne. dovolenku zvyknu preplatit, resp. musia ti ju preplatit alebo ju vycerpas.
na tvojom mieste by som sa porozpravala so sefom a zistis, aki su ustretovi.