Ahojte. Vedeli by ste mi pomôcť ako to bude?
9.9.24 mi končí RD . Nechcem sa už vracat naspäť do práce.
Keď dám výpoveď 6/24 ak to tak bude ok ,prebehne dvojmesačná výpovedná doba do septembra. V práci už nemám žiadnu dovolenku vybrala som pred MD , bude tam nejaký nárok na podporu v nezamestnanosti?
Ďakujem
@andrejkap123 počas MD jej nabehla tiež pár dní dovolenky,čiže áno
@andrejkap123
@domka222
To som nevedela ze aj pocas rd sa prida dovolenka . Zamestnávateľ zatial mi o ničom nevravel
Lenze v 2mes vypovednej dobe by som sa musela vrátiť
dovolenka tti mabehla pocas MD, pocas RD nie ale urcite nejaku mas daj zamestnavatelovi narvrh na dohodu ukonci RD oznam navrat a nech ti da dva dni dovolenku a zvysok preplatit s ukoncenim prac pomeru a mas max podporu 1300€
@andrejkap123 počas RD nárok na dovolenku nie je, len počas MD
Nárok na dovolenku je len počas MD.
Určite skús dohodu, aj kvôli max podpore. A za ďalšie, kvôli nároku na podoru sa do tej prace treba vrátiť (aspoň 1 deň, aj keby to bolo len čerpanie DV) - aby sa ti obnovilo prerušené poistenie za obdobie RD!
@daniela1911 Žiadne poistenie nie je prerušené počas RD, len ho platí štát namiesto zamestníávateľa, tak ako v prípade študentov a pod.
Normálne, ak máš poistených 270 či koľko dni, tak máš pravdepodobne nárok na podporu v nezamestnanosti, ale radšej by som preventívne kontaktoval UPSVAR, vysvetlil im situáciu a oni ti hneď povedia.
@thirstymonk štát platí ZP. Žiadnym študentom neplatí SP.
Zamestnávateľ na SP preruší sociálne poistenie počas RD, po nástupe do práce, alebo pri nástupe na reťazovú materskú sa zruší prerušenie a nemocenské je znovu aktívne. Na podoru je treba 730 dni poistenia za posledné 4 roky. Takze prosím ta, nepíš blbosti.
@daniela1911 Aha prepáč, máš recht. Zmýlil som si pojmy a dojmy (teda že existuje ZP a SP hehe, keďže to platím všetko v jednom, tak už to ani nevnímam...)
Ahoj, keďže máš septembrové dieťa, tak pravdepodobne si MD končila niekedy v marci? Ak si vyčerpala celú dovolenku pred MD, tak to pravdepodobne bola tá do decembra a za cca 3 mesiace by Ti mala nejaká "nabehnúť". Skús si to prevolať, zistiť, porozprávať sa. Ak by súhlasili s dohodou, fajn. Ak nie a zistíš, že máš dovolenku, tak môžeš ešte urobiť tak, že súčasné s výpoveďou im pošleš I oznámenie o konci RD ku 29.8 a od 30.8 návrat do práce + žiadosť o dovolenku na 30.8. potom k 31.8.Ti skončí výpovedná.
Dôležitá otázka pri tomto je, či si počas posledných 2r nemala nejaký iný príjem/brigádu atď..
@luliu aha oki dobre ze ste ma opravili 😊🤣
Dovolenku podla mna mas nie? Dovolenka sa kumuluje aj pocas RD nie?