Výpoveď po rodičovskej dovolenke

paragrafzz
14. apr 2023

Ahojte, ak mi končí rodičovská 4.6 a teda nástup do práce by mal byť 5.6..s ktorým dňom podať výpoveď? z práce mi odpísali že sa podáva 3.6 vie niektorá?

alenah31
14. apr 2023

@paragrafzz nieeee nesuhlas. Rusia ti miesto? Mas narok na odstupne. Ci ty sa nechces vratit? Treba ti po RD aspon na 1 den obnovit poistenia. 4.6. ti konci RD, 5.6. odpracuj alebo cerpaj dovolenku - zaroven v ten den PP ukonci ( ideal by bola Dohoda o ukonceni PP k 5.6.). Ak ti zaroven preplatia aj dovolenku ziskanu pocas MD resp. nevycerpanu pred MD = moznost maximalnej podpory. Ak aj dovolenku nemas, ale vyplatia odstupne = moznost maximalnej podpory tiez. Pokial nastupujes inam a nejdes cerpat podporu = je to potom jedno.

paragrafzz
autor
14. apr 2023

@alenah31 nerušia mi miesto a nemám nárok na odstupné. Vrátiť sa nechcem...ak dám vypoveď (dohodneme sa ) k 5.6 tak ten deň by trebalo odpracovať alebo zobrať dovolenku? Mala som zato že dátum uvedený na výpovedi už odrobiť nemusím, či sa mýlim? blbé otázky ale je to už fakt dávno čo som také niečo riešila

alenah31
14. apr 2023

@paragrafzz ak das vypoved k 5.6. je to zaroven tvoj posledny pracovny den cize bud pracujes alebo cerpas dovolenku. A treba to prave preto, aby sa ti aktivovali poistenia....ak teda mas este nejaku nevycerpanu dovolenku, ktoru ti preplatia cim sa ti vie riadne navysit VZ pre vypocet podpory.

paragrafzz
autor
14. apr 2023

@alenah31 Ďakujem si poklad, už to chápem. Ja som popravde mala zato že stačí mať tých 730 dní poistenia a že tam nezáleží na dni či viac. Pracuješ s tým alebo si to takto riešila?

alenah31
14. apr 2023

@paragrafzz pracujem s tym😁 ja ti len radim ako ziskat vyssiu podporu. Pocas RD ti sice PP trva, ale poistenia mas prerusene. Musis ich obnovit ak chces mat sancu na vyssiu podporu. Ale aj bez toho by si narok na podporu mala - len VZ, z toreho by sa podpora ratala bude nizsi.

paragrafzz
autor
14. apr 2023

@alenah31 no ja budem dúfať že mi niečo vyjde lebo ja som aj pred matersko bola na pn. tak sa nechám prekvapiť