Výpoveď po RD - čo je pre mňa výhodnejšie?

tinatimo
31. máj 2021

Ahojte,
Viete mi prosim niektora poradit? 26.7. bude mat syn 3 roky a mala by som nastupit do prace. Tam uz ale so mnou nepocitaju. Mam este nevycerpanu dovovolenku, ktoru mozem bud ciastocne cerpat alebo si ju nechat celu preplatit. Otazka je, ci je pre mna vyhodnejsie, z pohladu davky v nezamestnanosti, skoncenie prace hned 27.7. alebo "nastupit" do prace a ceprat este par dni dovolenku. Z coho sa bude vyratavat davka v nezamestnanosti? Dakujem za akukolvek radu

ivkazba
31. máj 2021

Ak je možnosť ukončiť PP tak, že vyčerpáš 1 deň dovolenka a ostatok ti preplatia, tak to je najvýhodnejšie, pretože vtedy budeš mať maximálnu výšku podpory. Ale pozor, iba deň dovolenky, žiadne odpracované dni a pod. S tým však zamestnávateľ musí súhlasiť.

ivkazba
31. máj 2021

A nezabudni, že nástup do práce oznámiť minimálne mesiac vopred. A ak oni nepočítajú s tebou, tak ty počítaj s odstupným, pri výpovedi aj pri dohode (pri dohode máš nárok o jedno mesačné odstupné naviac ako pri výpovedi, ak teda dohoda ide z ich iniciatívy).

tinatimo
autor
31. máj 2021

@ivkazba dakujem krasne za odpoved. Ukoncili to dohodou a rataju s tym, ze budem cerpat aj dovolenku, len som potrebovala vediet, ako je to pre mna najvyhodnejsie 😉 takze kludne staci aj 3 dni cerpat dovolenku a od zaciatku nasledujuceho mesiaca uz ukoncit Pp, tak?

ivkazba
31. máj 2021

Ideálne deň dovolenky a tým dňom aj ukončenie PP. Toto je postup, ak chceš maximálnu podporu. Čiže ak ti končí RD 26.7., tak čerpať dovolenku 27.7. a k tomu dňu aj ukončenie PP.

sasesoe
31. máj 2021

@tinatimo zalezi od toho, kolko €€€ ti zaplatia za staru dovolenku (a ci aj odstupne). Potrebujes, aby suma €€€ deleno pocet dni ktore robis (cerpas dovoelnku, vratane vikendov a sviatkov, kt tam padnu) boola vacsia > 70. Vtedy by mala vyjst max podpora. (Ak nemas/si nemala ine bridagu za posledne 2roky). Niekto cerpa 1 den dovolenky, niekto moze i 1 mesiac. Je to individualne. Samozrejme, cim menej dni, tym vyssie cislo a vyssia pravdepodobmost, ze sa niekde neprepocitas.

katulienkax
31. máj 2021

Vycerpaj si dovolenku a hned od 1.6 sa daj na pandemicku OCR ( je mozna pokial ti maleho nevzali do skolky) , pracovny pomer ukonci ku koncu pandemickej OCR, Takto dostanes do konca augusta pandemicku OCR a od 1.9 podporu na dalsich 6 mesiacov. Pokial ti maleho do skolky nevzali tak tu pandemicku OCR mozes cerpat az kym ti maleho do skolky nevezmu.

jana005
31. máj 2021

@tinatimo mne v práci nechceli dať len jeden deň,
Tak som mala dva dni dovolenky.
Keď máš veľa dovolenky, tak sa neboj, kľudne si daj dva dni dovolenky a zbytok nech ti preplatia

tinatimo
autor
31. máj 2021

Dakujem vam za vsetky rady, dam si to nejak dokopy