Výpoveď po 8. mesiacoch na TPP

meriene
7. máj 2023

Ahojte
Nečakane som dostala výpoveď po 8mich mesiacoch. Mám mesačnú výpovednú, mám syna v striedavej.. Ale otázka.. Načo mám pls nárok z úradu ?
Podporu som poberala minulý rok, čiže tá už neprichádza do úvahy, ale som myslela nejaký príspevok na bývanie alebo niečo podobné ? A keď, koľko to vychádza pls cca na € ?
Ďakujem za info

klarissa25
7. máj 2023

@meriene však si hľadaj druhu robotu...

meriene
autor
7. máj 2023

@klarissa25 to vážne ???????? To mi nenapadlo.... Ďakujem za radu !

lucik194
7. máj 2023

mas mesiac nato aby si si nasla novu pracu

co chces dostavat z uradu?

doriiis
7. máj 2023

Myslím si,že ak nespadas do kategórie ,,sociálny prípad" tak nie

kacena4
7. máj 2023

ak mas ttp vypovedna lehota je zo zakona 2 mesiace ak sa nedohodnes inak... to ze mas syna v striedavke nic nemeni. hladaj si prácu popr. kym si nenajdes poziadaj o hmotnu nudzu ale kedze si spatne pracovala neviem ci ti vyjde

meriene
autor
7. máj 2023

Aby som upresnila : mám syna v striedavke, hociaku prácu nemôžem zobrať, lebo nie hocikde akceptujú to, že 1 týždeň môžem len od 8 - 16. Na syna som sama, čiže sa musím prispôsobiť k tej situácii... Za mesiac si neviem nájsť prácu kde aj plat, aj čas by mi vyhovovali..

doriiis
7. máj 2023

@kacena4 ....na 2 mesačnú vyp.dobu má zamestnanec nárok až po odpracovaní 1 roka

lucik194
7. máj 2023

@meriene mas miesto BA, nerozpravaj ze v BA nenajdes pracu 8-16...,,.

bez problemov, ak ku niekde najdes tak v BA

klarissa25
7. máj 2023

@meriene keď sa chce, da sa...

meriene
autor
7. máj 2023

Ja sa pýtam baby konkrétnu otázku... Ja mám mesačné výdavky vyše 1000€ a som sama na dieťa a nie som ING. Vidím, že nemáte ani SAJNU čo znamená, keď matka samozivitelka, kt popri TPP s čistým príjmom 850€, kde pracovala len cez týždeň s flexi časom, zrazu zostane bez hlavného príjmu. Takže tie rady, že si za mesiac nájdem prácu si nechajte. Pýtam sa tých, kt majú konkrétne skúsenosti, nie tých čo nemáte ani páru o tom

mamina7070
7. máj 2023

Takto na podporu narok nemas
mas moznosti
rychlo najst inu pracu
ist na PN (ak ta lekar vypise len potor na liecebny rezim)

davky v hmotnej nudzi a prispevok na byvanie zavisi od vyzivneho ale to je na dlhe lakte popravde

meriene
autor
7. máj 2023

@mamina7070 nemám výživné

mamina7070
7. máj 2023

@meriene a dieta ma otca v RL?

doriiis
7. máj 2023

@mamina7070 .....tak keď majú dieťa v striedavke tak asi je otec v RL🤦

klarissa25
7. máj 2023

@mamina7070 ved majú dieťa v striedavke takže žiadne výživné

mamina7070
7. máj 2023

pardon to som si nevsimla ze je v striedavke ako uprimne na davky v hmotnej nudzi sanca neni ani na prispevok na byvanie

nemoze ti otec dietata vypomoct financne pozickou kym najdes novu pracu ?

doriiis
7. máj 2023

@meriene .....nemáš nárok asi na nič.Jedine ak hmotná núdza,ale aj to pochybujem

mmonika
7. máj 2023

@meriene a ty čo prosim ta cakas že ti ta praca spadne do ruk sama ?? ked už teraz vieš že o mesiac budeš bez práce začnem hladať, a nebudem čakať čo mi spadne do lona.. takto to nefunguje.. keby to kazdy takto bral to by sme dopadli.. napr,. ja .. som ztps kooooooopec zdravotnych problemov operacia č. 11 ma asi neminie ale napriek tomu mam 1 pracu kde pracujem na TPP a popritom som si založila vlastnu firmu niečo ako založný plan .. a nemienim cakat že čo ked mi daju vypoved čo potom .. takže moja rada zacni sa pekne obzerat po inej praci a dievča schop sa .. .

pribinak
7. máj 2023

Si sama s dieťaťom a take vysoké náklady?

mamina7070
7. máj 2023

narok na davku v hmotnej nudzi je pre teba a dieta vo vyske spolu 140 € prispevok na byvanie k tomu je 102 € ale podmienky su velmi prisne tvoj prijem akykolvek sa odpocita zo 140€ kontroluje sa ci nevlastnis majetok aj napr auto co mozes predat a pravdepodobne vy tiadali i urcenie vyzivneho na sude lebo aj pri striedavke moze byt urcene

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hylary
7. máj 2023

@meriene tu sú samé dokonale matky to si nevsimaj... Choď na PN do 7 dní od skončenia PP.. iné poradiť neviem...

luliu
7. máj 2023

Nemáš nárok na nič, štát bude za teba platiť zdravotku, keď budeš na UP. Nefunguje to podľa tvojich predstáv....

luliu
7. máj 2023

@hylary a ešte jej porad ako si bude na PN hľadať robotu, pani dokonalá 😉

bublinka1426
7. máj 2023

@hylary

ja sa zas cudujem tomuto typu rad, chod na PN, to vazne sa rozdavaju Pnky ledabolo? mimochodom, co to bude znamenat pre dieta , ked matka nebude mat vychadzky? budu stale zatvoreni doma?

alebo bude riskovat a potom tu bude zas vyplakavat, ze aka je socka hnusna ze ju prisla skontrolovat?

toto je naozaj dokonala rada. a kontroly realne chodia.

doriiis
7. máj 2023

@hylary ....a pohovory si bude dohadovať počas vychádzok? Či ako?

bublinka1426
7. máj 2023

@doriiis 👍

mamina7070
7. máj 2023

ano pohovory moze mat pocas vychadzok isto je pre nu PN aktualne lepsia ako cokolvek ine lebo jest a byvat sa musi 😉

doriiis
7. máj 2023

@mamina7070 .....áno a budúci potencionálni zamestnávatelia sa priam trhajú po takýchto zamestnancoch.Nie,že potrebuje špecifický pracovný čas,ale ešte aj pohovory si bude diktovať kedy ich chce mať.V BA kde je ľudí jak...a teda aj pracovnej sily ju tak akurát vieš kam poslu

meriene
autor
8. máj 2023

@mmonika prosím ťa.. Ty už v žiadnej diskusii neporad a nenapíš ani svoj názor, lebo to čo píšeš, je mimo. Ja si musím zabezpečiť aspoň nejaké peniaze KÝM SI NÁJDEM TÚ PRÁCU ! Chápeš tomu ?! Lebo NEVIEM ZOBRAŤ HOCIČO
A pre ostatné.. No sem škoda si ísť po radu, lebo píšete aj tie, kt neviete o čom je život bez muža a bez pomoci samej.. Tak radte radšej v inej skupine, čo ste varili a podobne...