robim tam rok.
mam narok na odstupne?
kebyze sa jedna o zrusenie pracovneho miesta z dovodu nadbytocnosti,
dakujem pekne za odpoved.
@bluemoon24 neurcita.
@taynee este ziadnu len sa obavam ze toto pride.
@taynee kebyze mi daju podla tohoto, co znamena tento paragraf
aha takze pri tomto mam narok na 1 mesacnu vypovednu ?
a pri tom druhom sa vieme dohodnut na odstupnom ci na tom narok teda nemam vobec..?
Dokedy mas zmluvu?
@eeffka doba neurcita
Ide o jeden korporat v BA? Nemusis menovat.
Ani pri dohode ti nemusia dat odstupne. Mozes ziadat, ale nemusia.
Nasledne mozes potom trvat na tom, ze teda chces vypived a mesiac vypovednej lehoty.
Upresním, čo tu bolo napísané. Sú 2 možnosti:
1. Výpoveď z dôvodov uvedených v § 63 (napr. spomínané zrušenie pracovného miesta) - nakoľko pracovný pomer trvá kratšie ako 2 roky, bez nároku na odstupné + od nasledujúceho mesiaca plynie 2 mesačná výpovedná doba. Čiže po obdržaní výpovede ešte 2 mesiace pracuješ a dostávaš mzdu.
2. Dohoda o ukončení pracovného pomeru, v ktorej bude uvedené, že pracovný pomer sa ukončuje z dôvodov uvedených v §63 - nárok na mesačné odstupné, ukončí sa k dohodnutému termínu, čiže aj okamžite. V tomto prípade by bola výhodnejšia výpoveď, pretože dostaneš ešte 2 mzdy. Zároveň upozorňujem na to, že ak chceš, aby si z dohody mala nárok na odstupné, je potrebné buď v dohode uviesť, že ide o ukončenie pracovného pomeru z dôvodov uvedených v §63 alebo je potrebné mať v dohode dohodnuté konkrétnu výšku odstupného.
@moonlight1210 ak ide o dohodu z dôvodov uvedených v §63, má nárok na odstupné bez toho, aby o to žiadala.
@andrejkap123 ja uz do korporatu v zivote nepojdem.
@andrejkap123 a nejedna sa o korporat.
@melanta ked som tam rok, a menej ako dva, nemam narok na 1 mesacnu vypovedu dobu?
Ak si tam dlhšie ako rok, tak výpovedná doba je 2 mesiace. Mesiac je pri trvaní kratšom ako rok. Jediné, že v zmluve máte dohodnuté inak.
Mas smlouvu na dobu urcitou nebo neurcitou?