Výpoveď je zhodná s dňom nástupu na maródku. Čo teraz?

tamara2307
28. jan 2014

Ahoj, obraciam sa na vas, lebo v mojom okoli si kazdy protireci 🙂 kamarat pracoval cez prac.agenturu na dobu urcitu (do doby skoncenia prac vo firme). Od februara nastupuje do dalsej firmy, tuto pracu si nasiel sam. Dozvedel sa, ze v sucasnej firme idu agenturnych prepustit, tak sa od 20.1. dal na PN a o dva dni na to mu prisla vypoved postou k datumu 20.1. On sam dal este predtym vypoved k 31.1., Takze je vypoved zo strany agentury platna? Alebo ma ziadat, aby bola vypoved dana po ukonceni PN?

jajus28
28. jan 2014

Zalezi ako mal postavenu zmluvu, ale pokial bola na dobu urcitu neni o com agentury maju zmluvy robene tak ze mozu dat vypoved zo dna na den ked nemajunpre nich pracu. Na urad prace sa hlasit nemusi lebo na pn nastupil v ochrannej dobe takze bude papier na peniaze nosit na konci mesiaca na socialnu poistovnu a po ukonceni pn sa nahlasi na urad prace, ak nebude pn ukoncena jeden den a na druhy bude z mat pracovny pomer,jedine co si treba strazit je zdravotna a nahlasovat zmeny, lebo uz sa mi stalo, ze som sa tam bola pytat a povedali, ze netreba a po tyzdni mi prisla postou vyzva preco som nenahlasila zmenu. Jak na hlavu