Ahoj, obraciam sa na vas, lebo v mojom okoli si kazdy protireci 🙂 kamarat pracoval cez prac.agenturu na dobu urcitu (do doby skoncenia prac vo firme). Od februara nastupuje do dalsej firmy, tuto pracu si nasiel sam. Dozvedel sa, ze v sucasnej firme idu agenturnych prepustit, tak sa od 20.1. dal na PN a o dva dni na to mu prisla vypoved postou k datumu 20.1. On sam dal este predtym vypoved k 31.1., Takze je vypoved zo strany agentury platna? Alebo ma ziadat, aby bola vypoved dana po ukonceni PN?
Zalezi ako mal postavenu zmluvu, ale pokial bola na dobu urcitu neni o com agentury maju zmluvy robene tak ze mozu dat vypoved zo dna na den ked nemajunpre nich pracu. Na urad prace sa hlasit nemusi lebo na pn nastupil v ochrannej dobe takze bude papier na peniaze nosit na konci mesiaca na socialnu poistovnu a po ukonceni pn sa nahlasi na urad prace, ak nebude pn ukoncena jeden den a na druhy bude z mat pracovny pomer,jedine co si treba strazit je zdravotna a nahlasovat zmeny, lebo uz sa mi stalo, ze som sa tam bola pytat a povedali, ze netreba a po tyzdni mi prisla postou vyzva preco som nenahlasila zmenu. Jak na hlavu