Výpoveď dohodou počas rodičovskej

mendy23
28. mar 2015

Ahojte Dievcata
Prosim vas o radu prosim... Moj zpamestnavatel predal spolocnost v ktorej som pracovala inemu spolocnikovi a dohodol sa somnou na vypovedi dohodou so 4 mesacnym odstupnym( mam zmluvu na dobu neurcitu)... A moja otazka znie : Moze svoje rozhodnutie zmenit ? Myslim, ze by mi dal vypoved bez odstupneho?? Nic o odstupnom som nepodpisovala, zatial .. Tak neviem..Berie sa predaj spolocnosti ako zrusenie?? Dakujem za odpoved 🙂

Pekny dnik prajem 🙂

jolly84
28. mar 2015

@mendy23 je povinný ti dať odstupné podľa zákona. Plus ak je kolektívna zmluva, musí sa ňou riadiť. Odstupné sa nevypláca dobrovoľne. Ako myslíš, že by zmenil rozhodnutie?

mendy23
autor
28. mar 2015

Myslim to tak , ze som to zatial nedostala pisomne , tak ci by nemohol vycuvat.. Kolektivna zmluva, myslis to tak ak by nas bolo viac na RD ?? Dakujem za odpoved 😉

jolly84
28. mar 2015

@mendy23 nemôže z ničoho vycúvať. Ak nemáte kolektívnu zmluvu, ktora upravuje odstupné a odchodne, musí sa riadiť zákonníkom....čo si zatiaľ podpisovala?

liz_lemon
29. mar 2015

vypoved dohodou neexistuje, bud si podpisala prevzatie vypovede (§ 63), alebo si podpisala dohodu o skonceni PP (§ 60)
pri vypovedi odstupne vyplyva zo ZP, pri dohode MUSI byt spomenute pisomne (aj ako forma odmeny), inak ti ho nemusi vyplatit

sue1977
29. mar 2015

pokiaľ si na rodičovskej dovolenke výpoveď ti ani nemôže dať par 64 ods 1 pis c
takže môžete ukončiť pracovný pomer dohodou, a teda ako je v predchádzajúcom príspevku musí tam uviesť dôvod, že je to z organizačných dôvodov

mendy23
autor
30. mar 2015

Dakujem Baby , zatial som nic nepodpisovala , este som stale evidovana ako ich zamestnanec a rozhodne ani nic nepodpisem pokial neuvidim vo vypovedi spomenute odstupne.. Len nejako sa mi prestali ozyvat tak to zacnem s nimi riesit 🙂Dakujem moc za rady 🙂 Drzte mi palce..

liz_lemon
30. mar 2015

@mendy23 vo vypovedi odstupne nemusi byt spomenute, lebo vyplyva zo ZP