Ahojte žienky, chcela by som poprosiť o radu. Vo firme som zamestnaná od r 2006, prvá materská 2014, druhá 2016. Rodičovská dovolenka mi končí teraz 22.9.2019. lMedzicasom vo firme nastali zmeny, porušili sa nejaké prevádzky a dnes mi zamestnávateľ oznámil, že nebude mať pre mňa pracovné miesto a navrhol mi výpoveď dohodou so 4 mesačným odstupnym. Dovolenku cca 50 dní mi preplatia. Po skončení RD sa pôjdem evidovať na upsvar. Chcela by som získať maximálnu podporu. Tak som ho poprosila, aby mi od 2
@gabulienka623 vycerpat 2 dni dovolenky, zbytok dat preplatit - max podpora
@gabulienka623 gabi ako napisala veron, stacia dva dni dovo, zbytok preplatit a podporu dostanes maximalnu 🙂
@veronikaszabova ale aj ked budem mať tých 6 dní je to ok?
@veronikaszabova a ten spôsob výpovede dohodou je tiež ok pre získanie Max podpory?
@gabulienka623 nemozes mat 6 dni dovolenky, vtedy ti nevyde max podpora
@gabulienka623 musis mat max VZ na den - cim menej dovolenky, tym vyssi VZ.
@veronikaszabova ale pri tom 4 mesacnom odstupnom a 44 dnoch nevycerpanej dovolenky co jej este k tej cerpanej vyplatia myslim ze bude maximalny vz tak ci tak...
@veronikaszabova Suhlas s
@ikonica
@gabulienka623 Spôsob skoncenia PP nemá ziadny vplyv na výšku podpory
@gabulienka623 Riesenie uz bolo povedane, ja len pre poriadok: Neexistuje vypoved dohodou. Vypoved je jednostranny ukon, dava ju bud zamestnanec alebo zamestnavatel podla podmienok v zakonniku prace. Skoncenie pracovneho pomeru dohodou - obe strany sa dohodnu za akych podmienok a kedy ukoncia PP.
Vypoved dohodou je take slovne spojenie ako byt len tak trosku tehotna ;)
@evittam Ďakujem, a ked si tie 2 dni dovolenky vyčerpam, nič tým nepokazím, vsak
Od 23.9. do 30.9. umoznil čerpať dovolenku. Je to takto správne? Niečo som to čítala, že na získanie Max podpory treba vyčerpať pár dní dovolenky. A tá dohoda je v poriadku? Alebo som mala žiadať výpoveď z nadbytočnosti?? Má spôsob výpovede nejaký vplyv na získanie dávky v nezamestnanosti?? Nikdy som ešte výpoveď a upsvar neriešila, tak nie som si istá. A aká je vlastne Max výška podpory? Zatiaľ som nič nepodpisovala. Poprosím o vyjadrenie aj @evittam ďakujem