Výpoveď dohodou po skončení RD.

gabulienka623
1. aug 2019

Ahojte žienky, chcela by som poprosiť o radu. Vo firme som zamestnaná od r 2006, prvá materská 2014, druhá 2016. Rodičovská dovolenka mi končí teraz 22.9.2019. lMedzicasom vo firme nastali zmeny, porušili sa nejaké prevádzky a dnes mi zamestnávateľ oznámil, že nebude mať pre mňa pracovné miesto a navrhol mi výpoveď dohodou so 4 mesačným odstupnym. Dovolenku cca 50 dní mi preplatia. Po skončení RD sa pôjdem evidovať na upsvar. Chcela by som získať maximálnu podporu. Tak som ho poprosila, aby mi od 2

gabulienka623
autor
1. aug 2019

Od 23.9. do 30.9. umoznil čerpať dovolenku. Je to takto správne? Niečo som to čítala, že na získanie Max podpory treba vyčerpať pár dní dovolenky. A tá dohoda je v poriadku? Alebo som mala žiadať výpoveď z nadbytočnosti?? Má spôsob výpovede nejaký vplyv na získanie dávky v nezamestnanosti?? Nikdy som ešte výpoveď a upsvar neriešila, tak nie som si istá. A aká je vlastne Max výška podpory? Zatiaľ som nič nepodpisovala. Poprosím o vyjadrenie aj @evittam ďakujem

veronikaszabova
1. aug 2019

@gabulienka623 vycerpat 2 dni dovolenky, zbytok dat preplatit - max podpora

dassena
1. aug 2019

@gabulienka623 gabi ako napisala veron, stacia dva dni dovo, zbytok preplatit a podporu dostanes maximalnu 🙂

gabulienka623
autor
1. aug 2019

@veronikaszabova ale aj ked budem mať tých 6 dní je to ok?

gabulienka623
autor
1. aug 2019

@veronikaszabova a ten spôsob výpovede dohodou je tiež ok pre získanie Max podpory?

veronikaszabova
1. aug 2019

@gabulienka623 nemozes mat 6 dni dovolenky, vtedy ti nevyde max podpora

veronikaszabova
1. aug 2019

@gabulienka623 musis mat max VZ na den - cim menej dovolenky, tym vyssi VZ.

ikonica
1. aug 2019

@veronikaszabova ale pri tom 4 mesacnom odstupnom a 44 dnoch nevycerpanej dovolenky co jej este k tej cerpanej vyplatia myslim ze bude maximalny vz tak ci tak...

evittam
1. aug 2019
evittam
1. aug 2019

@gabulienka623 Spôsob skoncenia PP nemá ziadny vplyv na výšku podpory

fokuska
1. aug 2019

@gabulienka623 Riesenie uz bolo povedane, ja len pre poriadok: Neexistuje vypoved dohodou. Vypoved je jednostranny ukon, dava ju bud zamestnanec alebo zamestnavatel podla podmienok v zakonniku prace. Skoncenie pracovneho pomeru dohodou - obe strany sa dohodnu za akych podmienok a kedy ukoncia PP.

Vypoved dohodou je take slovne spojenie ako byt len tak trosku tehotna ;)

gabulienka623
autor
1. aug 2019

@evittam Ďakujem, a ked si tie 2 dni dovolenky vyčerpam, nič tým nepokazím, vsak