Výpoveď dohodou kvôli zdravotnému stavu

dadika41
30. jún 2021

Ahojte, som na polovičnom invalidnom a zamestnala som sa v " chránenej dielni' ako chyzna v chatách. Ale zamestnávateľ, začal pridávať viac a viac prace, co je už pre môj zdravotný stav nevyhovujúce. Je možné podať výpoveď dohodou kvôli zdravotnému stavu? Ďakujem

lvula
30. jún 2021

Tu ta hned sprdnu, ze výpoveď dohodou neexistuje (hoci každý rozumie, co tym myslis). Existuje dohoda o ukončení pracovného pomeru ale s tým musia suhlasit obidve strany. https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d...
Pripadne ak ti praca nevyhovuje kvoli zdravotnému stavu, je mozne podať okamžitú výpoveď zo zdravotných dôvodov (ale potrebuješ potvrdenie zo strany lekara). Alebo tretia možnosť, štandardná výpoveď s výpovednou dobou (ak si tam zamestnaná menej ako 1 rok, tak 1 mesiac, inak dva mesiace).
Všetko nájdeš aj na profesii, vid web vyššie.

simca06022011
30. jún 2021

Dohodou je možné ukončiť pp z hocijaké dôvodu. Musíte len súhlasiť obe strany. Inak "riadna" výpoveď.

ivkazba
30. jún 2021

Môžeš požiadať o dohodu s ukončením okamžite, s čím zamestnávateľ môže ale nemusí súhlasiť. Alebo môžeš dať výpoveď. Zo zdravotných dôvodov nie, potrebovala by si posudok od lekára, že tú prácu nie si schopná vykonávať.

eru331
30. jún 2021

skús sa so zamestnávateľom dohodnúť na "dohode", aby ti náhodou nezačal robiť problémy, keď budeš chcieť z nejakého iného dôvodu podať výpoveď. ako sa píše vyššie, na tie zdravotné dôvody je nutný posudok a to sú zase behačky navyše.

ivkazba
30. jún 2021

@eru331 na výpoveď nepotrebuje žiadny dôvod. Proste dá výpoveď, bez ohľadu na dôvod a na názor zamestnávateľa.